Holger Rune afgav blot to partier, da han vandt sin kamp i anden runde af Wimbledons juniorturnering.

Det danske tennistalent Holger Rune lever indtil videre fornemt op til favoritstemplet ved Wimbledons juniorturnering.

Den topseedede dansker, der vandt French Open tidligere på sommeren, spillede sig tirsdag overbevisende videre til tredje runde med en sejr på 6-0, 6-2 over ukraineren Eric Vanshelboim.

Vanshelboim, der om seks dage fylder 18 år, optræder for den danske klub KB og er også vokset op i Danmark. Han var på dagen ingen udfordring for Rune, der rundede 16 år i april.

I Wimbledon-debuten mandag havde Rune små udsving på vejen mod den trods alt komfortable sejr, men tirsdag var Runes præstation endnu mere konstant.

- Jeg synes, at jeg spillede en god kamp. Jeg var fokuseret hele vejen, byggede spillet godt op og kom meget frem til nettet, siger Holger Rune til TV2 Sport.

Han skulle ganske vist bruge en håndfuld breakbolde, inden det lykkedes at vinde det lange åbningsparti, men da det først var hjemme, drønede han på en motorvej mod sætsejren. 6-0 lød det efter bare 23 minutter.

I andet sæt åbnede danskeren også med et brud, men så kom Vanshelboim lidt bedre med og kom ikke mindst på tavlen med et parti.

Han havde også chancen for at holde serv til stillingen 2-3, men efter et maratonparti brød Rune i stedet til 4-1 med et passérslag.

Danskeren missede en matchbold ved stillingen 5-1, men det lykkedes i stedet for Vanshelboim at reducere til 2-5.

Det blev dog en stakket frist for ukraineren. Kort efter gik Rune ud og servede næste parti sikkert hjem til 6-2.

I tredje runde onsdag skal Rune møde briten Anton Matusevich.

Generelt var tirsdag en god dag for Holger Rune på græsset i Wimbledon. Senere på dagen vandt han nemlig også, da han spillede sin første doublekamp med japanske Shintaro Mochizuki.

Den dansk-japanske duo, der er seedet som nummer to, slog briterne Felix Gill og Jack Jones i tre sæt med cifrene 6-4, 4-6, 6-3 og er dermed klar til anden runde.

/ritzau/