Der var klasseforskel, da Holger Rune slog Yuki Bhambri og bragte Danmark på 1-0 i Davis Cup-kamp mod Indien.

Man skulle gerne kunne se forskel på nummer 9 og 571 i verden, og det var da også tilfældet, da Holger Rune fredag eftermiddag åbnede Danmarks Davis Cup-bal mod Indien.

I den udsolgte arena i Hillerød bragte han Danmark foran med 1-0 i den første af fem matcher ved at udspille Yuki Bhambri med cifrene 6-2, 6-2.

De omkring 3000 tilskuere i den nordsjællandske by fik ingen spænding overhovedet, men derimod smagsprøver på Runes stort anlagte spil.

Holger Rune var overlegen, da han slog Yuki Bhambri med cifrene 6-2, 6-2. - Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Holger Rune var overlegen, da han slog Yuki Bhambri med cifrene 6-2, 6-2. - Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Vis mere

Da den danske teenager i begyndelsen af andet sæt blev fanget af et lob, der dumpede ned på baglinjen, slog han med ryggen til banen bolden mellem sine egen ben og vandt pointet, hvilket udløste kampens største brøl fra tribunerne.

Rune havde undervejs plads til at gå efter vilde slag og kunne i perioder slække på koncentrationen, da han næppe har fået mindre modstand, efter han i starten af 2022 blev fast inventar på ATP-touren.

Efter kampens første parti, hvor Rune lige skulle finde banen, viste danskeren, hvem der bestemte, ved at vinde 12 af de 13 næste bolde og bringe sig på 3-1, og snart stod det også 5-1.

Inderen kunne slet ikke følge med i tempoet fra baglinjen, og når Rune servede, var Bhambri helt på glatis. 16 ud af 18 bolde vandt Rune i egen serv, inden første sæt var afgjort på bare en halv time.

Forløbet blev nogenlunde det samme i andet sæt, hvor to servegennembrud banede vejen for en sikker sætsejr.

Rune sluttede meget passende af med en fremragende baghåndsvinder, som Bhambri end ikke nåede at reagere på.

Fredagens anden single står mellem August Holmgren og Sumit Nagal. Den begynder omkring klokken 17.30.