Lyt til artiklen

Marc-Andrea Hüsler gav ikke mange chancer væk i finalen i Sofia, hvor han slog Holger Rune i to tætte sæt.

Tennisspilleren Holger Rune missede søndag karrierens anden turneringssejr på ATP Touren.

Den 19-årige dansker tabte finalen i Sofia Open med 4-6, 6-7 til schweizeren Marc-Andrea Hüsler.

Rune, der er nummer 31 på verdensranglisten, gik ind til finalen mod den syv år ældre schweizer som favorit. Hüsler er nede som 95 i verden.

Kampen fik den værst tænkelige start set med Runes øjne, da danskeren blev brudt i sin egen serv i kampens første parti, hvilket i sidste ende gjorde udslaget i et ellers tæt første sæt.

Marc-Andrea Hüslers store force er netop serven, og de to gange chancen for at bryde schweizeren bød sig i første sæt, lykkedes det ikke Holger Rune at udnytte muligheden.

Andet sæt så ud til at skulle få samme indledning, da Rune kom bagud med 0-40 i egen serv, men det lykkedes alligevel at vinde partiet.

Danskeren hang godt i, og foran 6-5 lykkedes det Rune at tilspille sig to sætbolde i schweizerens serv. Begge chancer blev forpasset, og andet sæt skulle derfor afgøres i en tiebreak.

Den blev særdeles tæt, men det begyndte at tippe Runes vej, da han kom foran 5-3. Men Hüsler kom på 6-5 og tilspillede sig dermed en matchbold, men Rune havde fortsat lidt at stå imod med.

Danskeren spillede sig efterfølgende frem til to sætbolde ved 7-6 og 8-7. De blev dog misbrugt, og så kunne Hüsler til sidst vinde tiebreaken 10-8 og sikre sig sejren.

De to spillere havde stået over for hinanden en enkelt gang forud for søndagens finale.

Det var i svenske Båstad i midten af juli. Også her trak Hüsler sig sejrrigt ud kampen.

Holger Rune er fortsat noteret for en enkelt turneringssejr i karrieren. I foråret vandt den danske teenager således en turnering i München. Søndagens finalesejr i Sofia var Hüslers første.

/ritzau/