Taler man om Holger Rune, er der nok især ét ord, der ofte går igen.

Et ord, han selv bruger, men som også bliver brugt ofte om den danske tennisstjerne og hans karakter.

Passion. En stor del af drivkraften, når det kommer til sporten. Og det er også noget, han har haft med sig, siden han var lille, fortæller han. 

»Da jeg var barn, sagde min mor til mig, at uanset hvad jeg gjorde, skulle jeg gøre det med passion,« siger Holger Rune til El Pais

Holger Rune med sin mor Aneke.
Holger Rune med sin mor Aneke. Foto: Julien De Rosa/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Hundrede procent. For hvis du ikke gør det, skal du hellere finde noget andet at dedikere din tid til,« lyder det fra danskeren. 

Holger Rune lader i disse dage op til årets Wimbledon, efter det igen lykkedes ham at spille sig i kvartfinalen ved French Open. 

Som optakt var det netop danskerens passion, der blev fremhævet. Det gjorde den tidligere jægersoldat og psykolog hos FC Midtjylland og Astralis, Lars Robl, blandt andet i et interview med B.T.

»Han er jo et meget, meget dedikeret og fokuseret menneske, og allerede før jeg kom ind i samarbejdet, havde han klare mål og ambitioner om at nå verdenstoppen.«

»Oven i det har han så et temperament og en passion, der kommer til udtryk en gang imellem, fordi han så gerne vil opnå noget,« sagde han blandt andet.