Holger Rune er færdig ved årets Wimbledon for juniorer.

Det står klart, efter danskeren onsdag eftermiddag tabte til Anton Matusevich fra Storbritannien.

Holger Rune tabte i to sæt til den 18-årige modstander med 4-6, 5-7 i tredje runde af den store juniorturnering.

Det er første gang, Holger Rune deltager i Wimbledon, og danskeren, der ligger nummer to på verdensranglisten for juniorer, var topseedet i turneringen.

Han slog Anton Matusevic i en opvarmningsturnering inden Wimbledon, men briten fik altså taget revanche onsdag eftermiddag.

Holger Rune blev brudt til 3-4 i første sæt, og Matusevich servede sættet hjem ved stillingen 5-4. Sættet blev afgjort, da Holger Rune slog en forhånd for langt, og danskeren så en anelse frustreret ud efter sit første sættab i turneringen.

Holger Rune blev brudt med det samme i andet sæts første parti. Danskeren fik godt nok brudt tilbage til 2-2, men efterfølgende tabte Holger Rune igen et serveparti.

Danskeren reddede tre matchbolde på stribe, da han servede ved 3-5, og han tvang dermed Matusevich til at serve kampen hjem. Det gik ikke så godt for briten, der indledte partiet med to dobbeltfejl. Og det medvirkede til, at Holger Rune kom på 5-5.

Men serven fungerede ikke optimalt for danskeren, som igen blev brudt lige efter. Og Matusevich svigtede ikke, da han for anden gang kunne serve sejren hjem. Med et servees blev Holger Rune sendt ud.

I kvartfinalen kunne Holger Rune – havde han vundet – have mødt den ottendeseedede japaner Shintaro Mochizuki, som er danskerens doublemakker i Wimbledon. Den dansk/japanske duo er fortsat med i double, og derfor er Holger Rune ikke færdig i Wimbledon endnu.

For blot en måned siden vandt han French Open for juniorer, og efter den triumf debuterede han på seniorernes Challenger Tour.

Ifølge planen er det meningen, at Holger Rune i denne sæson fokuserer på juniorernes grand slam-turneringer, og at han i 2020 primært skal spille seniortennis.