Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det danske tennistalent Holger Rune havde store problemer med kramper i benene, da han natten til mandag dansk til blev sendt ud i første runde af Australian Open mod Kwon Soon-woo.

Det siger den tydeligt skuffede dansker på et pressemøde efter kampen, som sydkoreaneren vandt 3-6, 6-4, 3-6, 6-3, 6-2.

»Det var en god kamp indtil begyndelsen af fjerde sæt, hvor jeg godt kunne mærke, at mine ben begyndte at spænde lidt op.«

»Da jeg kom foran 2-0 (i sættet, red.), begyndte jeg at spænde fuldstændigt unødvendigt i benene, og jeg kunne slet ikke bevæge mig.«

I løbet af femte sæt kunne den 18-årige dansker efter noget tid bruge kroppen som normalt takket være behandling og ekstra væske. Men han følte sig stadig hæmmet, fortæller han.

»Jeg var bange for at bevæge mig, fordi jeg ikke vidste, om kramperne ville vende tilbage.«

Derfor måtte Holger Rune til sidst give fortabt efter godt tre timers tennis og en fantastisk fight mod Kwon Soon-woo.

Nederlaget ærgrer danskeren, der undervejs ellers længe lignede en vinder og den bedste mand på banen.

»Jeg synes, jeg spillede godt og frit, og at jeg var bedre end ham. Hvis jeg havde været fuldt fysisk klar, så havde jeg vundet. Sådan er det,« siger Holger Rune efter opgøret.

Kampen mod sydkoreaneren var Holger Runes første som senior ved Australian Open.

Tennistalentet fik sidste år sin grand slam-debut ved US Open, hvor han også døjede med kramper i første runde mod Novak Djokovic.

Holger Rune ved ikke, hvorfor det skete igen mandag.

»Vi afmåler fuldstændig, hvad jeg skal have af salt og så videre i min væske, i forhold til hvor meget jeg sveder, og det var jo heller ikke en varm dag i dag (mandag, red.),« siger Rune, der fysisk også føler sig i topform.

»Jeg har spillet hårde challenger-kampe på over tre timer, hvor der ikke var nogen kramper, og jeg har op til sæsonen haft træningspas på tre og fire timer med fuld intensitet. Så det er jo ikke, fordi jeg fysisk ikke kan spille i lang tid.«

»Men jeg lærer hele tiden, og jeg må lære at slappe lidt mere af, når jeg kan, så kroppen ikke spænder så meget op,« siger den unge dansker.

Med Holger Rune ude af turneringen er Clara Tauson det sidste danske singlehåb ved Australian Open.

Hun spiller sin kamp i første runde natten til tirsdag dansk tid eller tidlig tirsdag morgen mod australske Astra Sharma.

/ritzau/