Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

»Du kan kraftedeme ikke noget selv. Du går bare og spiller bøsserøv.«

Ordene kom fra Holger Rune, da han spillede semifinale ved en challenger-turnering i Italien lørdag.

Søndag eftermiddag vandt den 18-årige tennisspiller så turneringen, og han har efterfølgende undskyldt sit uheldige ordvalg på Instagram.

'Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige undskyld for de grimme ord, som jeg sagde til mig selv i min semifinale,' skriver Holger Rune eksempelvis i opslaget.

18-årige Holger Rune.
18-årige Holger Rune. Foto: Alberto Valdes
Vis mere

Ordene, som var af homofobisk karakter, blev flere, som kampen skred frem.

»Din kussespiller, mand. Alléz, bøsse,« lød det således også fra danskeren, som vandt semifinalen med 2-1 i sæt, inden den samlede sejr blev sikret i en gyser tidligere søndag.

Holger Rune understreger afsluttende i sit Instagram-opslag, at han ikke mente noget ondt med de grimme skældsord.

'Jeg elsker mangfoldighed mere, end nogen jeg kender, og de mennesker, som kender mig, ved det også. Lad os blive klogere og stærkere sammen,' lyder det til sidst.

Og det er ikke kun på Instagram, at Holger Rune siger undskyld for sin opførsel. Det gør han ligeledes i et interview med TV 2 Sport.

»Personligt er jeg ked af min opførsel, for jeg har ikke lyst til at være en type, der går rundt og siger sådan nogle ting.«

Det vides ikke på nuværende tidspunkt, om Det Internationale Tennisforbund (ITF) kommer til at gøre noget ved Holger Rune-episoden.

Det får i første omgang ikke konsekvenser for Holger Runes plads på det danske tennislandshold. Det slår Jens Anker Buus Andersen, der er sportschef i Dansk Tennis Forbund, fast over for TV 2 Sport.

Andre læser også