Lyt til artiklen

Holger Rune knuser verdensranglistens nummer 10, Hubert Hurkacz, ved Masters 1000-turneringen i Paris.

Dermed fortsætter 19-årige Rune sit imponerende spil på ATP-touren. Han er selv hoppet frem som nummer 18 på ranglisten efter at have nået tre finaler i træk og vandt overbevisende med 7-5, 6-1 over Hurkacz.

Der udspillede sig absurde scener i slutningen af andet sæt, hvor Hubert Hurkacz havde givet op og blot ville have kampen overstået.

Polakken nærmest servede i nettet med vilje for at få kampen overstået, da han var voldsomt frustreret over, at Holger Rune overmatchede ham i alle spillets facetter.

Foto: GEORGIOS KEFALAS
Vis mere

Det var ellers Runes 12. kamp på 16 dage, men træthedstegn måtte man kigge langt efter hos den 19-årige dansker. Det faktum, at han først efter midnat tirsdag aften vandt over Stan Wawrinka i første runde, så heller ikke ud til at lægge en dæmper på ham.

Kampen var helt lige de første ti partier, men derfra var der kun en spiller på banen, og det var Rune.

Hurkacz er kendt som en servekanon, men Rune har den seneste tid selv løftet sin serv så meget, at han næsten intet giver væk i sine egne partier.

Således også i onsdagens første sæt, hvor han ikke en eneste gang gav en breakbold væk.

Selv havde han nemmere ved at komme til fadet i polakkens serv. Særligt fordi danskeren hurtigt fik overtaget i duellerne, fordi han ganske enkelt spillede det bedste tennis af de to fra baglinjen.

Danskeren havde en chance for at bryde ved 3-2, men hvor han oversatsede og forpassede chancen. I stedet greb han muligheden til at udnytte sin tredje breakbold til føring 6-5. Efterfølgende servede han sættet hjem.

Rune tog sit momentum med ind i andet sæt, hvor han i det første parti fik nye breakbolde ved 15-40. Han udnyttede den anden til at komme på 1-0, da han tvang Hurkacz til at slå bolden hårfint ud.

Så gik det pludselig stærkt. Rune brød også til 3-0 og til 6-1, og så var andet sæt forbi på bare 25 minutter.