Lyt til artiklen

Efter Holger Runes historiske triumf med sejren i Paris Masters over ikonet Novak Djokovic går hele verden amok over den unge 19-årige danske komet.

Det kæmpestore franske sportsmedie L'Equipe skriver, at Holger Rune på absurd vis har besejret hele fem top-10-spillere på vej mod sin sejr i Masters 1000-turneringen under overskriften 'Brølende ungdom'.

»Han sluttede med at vælte Novak Djokovic af tronen og fratog ham sin syvende titel i Paris« skriver L'Equipe, der samtidig kalder danskerens præstation for enestående.

Engelske Express skriver, at Djokovic nu har tabt sin første kamp ved en officiel turnering i mere end fem måneder, og derfor er der selvfølgelig roser til danskeren i England. »Han fik hele arenaen til at gå amok,« skriver Express, der også nævner, at Djokovic til tider så forvirret og modløs ud mod den frygtløse dansker

Foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON
Vis mere

Indiske Indian Express er svært begejstrede for Holger Runes psyke, efter han formåede at overleve seks breakbolde i det afgørende parti i tredje sæt.

»Rune er bare blevet stærkere og stærkere siden kvartfinalen ved French Open tidligere i år. Nu har han besejret fem spillere i top-10 på verdensranglisten – en ny rekord.«

Det store italienske medie Corriere della Sera kalder Holger Rune for den »overraskende konge af Paris«. Mediet skriver samtidig, at de ikke har indtrykket af, at Rune får mange venner med sin ageren på banen.

»Det er også lige meget, når han vinder,« skriver italienerne, der kalder den 19-årige dansker for den »den hotteste tennisspiller i slutningen af denne sæson«.

Foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON
Vis mere

Polske Przeglad Sportowy hylder også Rune:

»Rune, der i anden runde slog polske Hubert Hurkacz, er sæsonens helt store sensation.«

Nyhedsbureauet AP skriver, at »Holger Rune smed sig om på ryggen i vantro«, da sejren kom i land. De kalder hans vilde udvikling for »blomstrende« og roser den unge dansker for at kunne holde på nerverne i sådan presset situation i så stor en turnering.

Vores svenske naboer jubler også over Holger Ruens triumf. Sveriges Radio kalder ham endda »i øjeblikket verdens bedste tennisspiller«.