'Hvor er Peng Shuai?'

En T-shirt med denne skrift trykt på brystet bar flere tilskuere under Australian Open, der har været fortvivlet over, at den kinesiske tennisspiller Peng Shuai har været forsvundet siden november og ønskede, at der blev handlet i sagen.

For de bekymrede tennisfans verden over, er der dog nu endelig godt nyt i den noget mærkværdige sag.

Peng Shuai melder nemlig selv nu, at hun glæder sig til OL og vil følge konkurrencerne tæt, oplyser IOC, som har været i kontakt med hende.

Tilskuere til Australian Open, der bærer t-shirten med skriften 'Where is Peng Shuai?'
Tilskuere til Australian Open, der bærer t-shirten med skriften 'Where is Peng Shuai?' Foto: DAVE HUNT
Vis mere

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) skal mødes med Peng Shuai under vinterlegene i Beijing. Det oplyser en talsperson fra IOC ifølge AFP.

IOC har haft flere samtaler med Peng Shuai og har aftalt et møde med hende under vinter-OL, som begynder 4. februar.

Det oplyser IOC, som har haft jævnlig kontakt med Peng Shuai, siden hun forsvandt fra offentligheden i november.

Den seneste samtale har ifølge IOC fundet sted i sidste uge. Her skulle Peng Shuai have fortalt IOC, at hun glæder sig til vinter-OL på hjemmebane, og at hun vil følge konkurrencerne tæt.

Peng Shuai blev i flere uger ikke set offentligt, efter at hun i november på et socialt medie i Kina beskyldte en tidligere kinesisk toppolitiker for at have begået seksuelle overgreb mod hende i flere år.

I december trak Peng Shuai beskyldningerne tilbage og sagde, at hun var blevet misforstået.

Men den forklaring gav WTA, kvindernes førende tennisorganisation, ikke noget for.

Forinden havde WTA aflyst alle sine turneringer i Kina i 2022 på grund af sagen og krævet en »komplet« undersøgelse uden indblanding af de kinesiske myndigheder.

Dog WTA har endnu ikke kunnet få lov til at møde 36-årige Peng Shuai ansigt til ansigt og er fortsat bekymret for hendes velbefindende og frihed i Kina.

Andre læser også