Caroline Wozniackis eks-træner, Michael Mortensen, har svært ved at forestille sig, at den danske verdensrangliste-etter og nykårede Grand Slam-mester vinder den kommende uges WTA-turnering ”Qatar Total Open” i Doha.

Så går det løs igen for Caroline Wozniacki.

Efter den 27-årige danske tennisspiller for halvanden uge siden tabte sin anden kamp ved WTA-turneringen i den russiske by Skt. Petersburg til Daria Kasatkina, stiller hun de kommende otte dage op ved ”Qatar Total Open” i Doha, hvor der spilles om en samlet præmiesum på intet mindre end 3,2 mio. US-dollars.

»Jeg glæder mig. Selvfølgelig er jeg glad og stolt over min præstation i Melbourne. Men intet i mit liv har ændret sig. Jeg er stadig den samme person. Og træningsbanerne her i Doha er de samme som altid,« siger Caroline Wozniacki i et optaktsinterview til det arabiske internetmedie Sport 24.

Ifølge hendes tidligere træner, Michael Mortensen, der nu er tenniskommentator på tv-kanalen Eurosport, har Caroline Wozniacki fået en hård lodtrækning i Doha.

»Allerede i sin første kamp kan hun møde Carina Witthöft. Ganske vist ligger tyskeren kun nummer 52 på verdensranglisten, men hun sluttede altså sidste sæson af med at vinde finalen ved en WTA-turnering i Luxembourg over Monica Puig (OL-guldvinder i Rio, red.). Derfor er Witthöft en spiller som kan give Caroline problemer,« siger han.

Herefter står Caroline Wozniacki i tredje runde til at kunne møde russeren Maria Sharapova.

»Der har de seneste par år været talt en del om den rivalisering, de har haft, og det er indiskutabelt, at de to spillere i perioder har ytret sig mindre pænt om hinanden. Men når det er sagt, har Maria Sharapova ikke længere den status på WTA Touren som hun tidligere har haft. Derfor kan jeg heller ikke forestille mig andet end, at Caroline i optakten til en eventuel indbyrdes duel mod russeren, vil betragte hende som en ganske almindelig modstander, der ikke får andre ord med på vejen end højest nødvendigt,« siger Michael Mortensen og tilføjer:

»Caroline er topseedet i Doha. Men som jeg ser det, er det ikke en turnering, hvor hun vil levere et lige så godt resultat som i fjor (tabte finalen til Karolina Pliskova, red.). Jeg synes, der lige nu er god grund til at dæmpe forventningerne til Carolines turneringsdeltagelse. Hun har ved Australian Open lige sikret sig sin karrieres største triumf. Det har kostet store fysiske og mentale kræfter.«

 

Michael Mortensen forventer først store resultater af Caroline Wozniacki ved forårets sidste turneringer på hardcourt i Indian Wells og Miami.

»Det er turneringer, hun elsker at spille, og hvor hun tidligere har leveret topresultater,« siger Michael Mortensen, der også har store forventninger til Caroline Wozniacki i sommersæsonen, hvor der spilles på grus og græs.

»Med sejren ved Australian Open er karrierens første Grand Slam-titel i hus. Nu er hendes tennismæssige CV fuldendt. Det dæmper presset på hende før de næste Grand Slam-turneringer (French Open og Wimbledon, red.), og derfor er jeg sikker på, at hun her leverer resultater på topniveau,« siger Michael Mortensen.

Søndag blev det offentliggjort, at Caroline Wozniacki før Wimbledon varmer op ved græsturneringen i Eastbourne på den engelske sydkyst.

»Det er et godt valg. Caroline har tidligere vundet turneringen, og føler sig godt tilpas på i Devonshire Park , hvor kampene spilles,« siger Michael Mortensen.

Efter Australian Open er der i tenniskredse blevet diskuteret, hvor lang tid Caroline Wozniacki vil fortsætte karrieren.

Selv har hun sagt, at hun som minimum spiller indeværende sæson færdig.

»Hendes motivation er i øjeblikket enorm. Nu må vi se. Men mon ikke hun også er med ved Australian Open næste år? Jeg tror, hun vil finde det interessant at stille op som forsvarende mester. Men hvorvidt hun er med på WTA Touren i hele 2019, er jeg til gengæld ikke 100 procent sikker på,” siger Michael Mortensen.