Grigor Dimitrov vandt lørdag over amerikanske Jack Sock i semifinalen, og han møder nu David Goffin i finalen.

London. Bulgareren Grigor Dimitrov er klar til finalen ved ATP Finals, efter han lørdag aften vandt 4-6, 6-0, 6-3 over amerikanske Jack Sock i semifinalen.

Det var en glad finalist, der efterfølgende udtalte sig til ATP.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Jack Sock er en utrolig spiller, siger Dimitrov.

- Jeg troede, jeg havde ham, men han kom tilbage. Men jeg blev ved med at tro på det, og i tredje sæt forsøgte jeg at lave nogle små justeringer, og de gik så til sidst op i en højere enhed, og det er derfor, jeg vandt, tror jeg.

Bulgareren kom bedst fra start i første sæt. Han tog tre partier i streg, inden Jack Sock fik tøjlet sin dødbringende forhånd og kun afgav et enkelt parti af de næste syv og dermed vandt sættet 6-4.

26-årige Dimitrov kom stærkt tilbage i andet sæt, hvor han på 22 minutter uddelte et æg til amerikaneren.

I tredje og afgørende sæt havde begge spillere svært ved at bryde serv, men det lykkedes for bulgareren at bryde til 5-3, da han slog en vinder ned langs linjen.

Efterfølgende parti bølgede frem og tilbage, men Dimitrov kunne til sidst tage billetten til søndagens finale.

Grigor Dimitrov har haft et fint år, hvor han med sin sjetteplads på verdensranglisten skaffede sig adgang til ATP Finals, hvor de otte bedste tennisspillere i verden deltager.

Han har også vundet tre turneringer i 2017. Det skete i USA i Cincinnati, på hjemmebane i Sofia og i australske Brisbane.

I finalen møder han belgiske David Goffin. De to mødte også hinanden i gruppespillet, hvor bulgareren spillede Goffin ud af banen med cifrene 6-0, 6-2.

Finalen spilles søndag aften i O2 Arena i London.