Tennishistorie. Det er, hvad Rafael Nadal lige har skrevet i Australien.

Den spanske superstjerne har således besejret Daniil Medvedev i herresinglefinalen ved Australian Open. Dermed tager han sin grand slam-sejr nummer 21 i karrieren.

Og Rafael Nadal er den første til at have vundet 21 grand slams – både Roger Federer og Novak Djokovic har 20 triumfer i skrivende stund.

Men spanieren måtte slide for sejren i et sandt drama, som varede mere end fem timer i Melbourne. Undervejs var Rafael Nadal nede med 0-2 i sæt.

Foto: ASANKA BRENDON RATNAYAKE
Vis mere

Derefter hev tennisstjernen op i sig selv og snuppede de tre efterfølgende sæt. Begge spillere leverede på et meget højt niveau undervejs i kampen.

I femte og afgørende sæt brød de hinanden frem og tilbage, inden Rafael Nadal kunne serve triumfen hjem.

En ekspert i Australian Open-studiet på Eurosport udtalte efter dramaet, at han mener, det er det største comeback i turneringens historie.

Efterfølgende var Rafael Nadal så glad, at han ikke kunne holde tårerne tilbage. Og det er da også noget af en rejse, han har været på de seneste måneder.

Tidligere i Australian Open sagde Rafael Nadal nemlig, at han for halvanden måned siden ikke vidste, om han nogensinde ville spille tennis igen.

Novak Djokovic deltog ikke i Australian Open, fordi han ikke er vaccineret, mens Roger Federer døjer med en knæskade. Sæsonens næste grand slam er French Open om nogle måneder.