Det er ikke ligefrem nemt at skulle være arvtager for selveste Caroline Wozniacki.

Men blot lidt over et år efter at den danske stjerne satte punktum for en glorværdig karriere, er en ny dansk tennisdarling trådt ind på den store internationale scene.

18-årige Clara Tauson sikrede sig søndag karrierens første WTA-titel, da hun i finalen besejrede schweiziske Viktoria Golubic efter en suveræn turnering, hvor hun ikke afgav et eneste sæt, og det vækker respekt.

Også hos Caroline Wozniacki, der har sendt en lille hilsen til Clara Tauson på sin Instagram-profil.

'Tillykke, Clara Tauson, med din første WTA-turneringssejr,' skriver hun til et billede af den 18-årige dansker efterfulgt af hashtagget 'Go Denmark'.

Og den danske grand slam-vinder er langtfra den eneste, der bemærker Tausons flotte præstation.

Flere udenlandske tennismedier og tennisjournalister er imponerede over, hvad de har set fra den 18-årige dansker i denne uge.

'18-årige Clara Tauson vinder i Lyon. Hendes første af mange, det er helt sikkert. Hun vil også få sin debut i top-100,' skriver journalisten José Morgado eksempelvis, ligesom den populære podcast 'The Tennis Podcast' også glæder sig over Tausons spillestil.

Foto: ALEXANDRE HERGOTT
Vis mere

'Et ret fantastisk syn at se hendes power,' skriver de.

The Guardians journalist Tumaini Carayol bemærker også, hvordan dansk tennis i øjeblikket kan prale af at have to unge stjerneskud så kort tid efter Wozniackis stop.

'Danmark har en af største unge stjerner på hver tour – Clara Tauson og Holger Rune. Det føles næsten som et mirakel kun et år efter Caroline Wozniackis stop.'

Tenniseksperten Michael Mortensen roste allerede lørdag Clara Tauson for, hvordan hun har håndteret rollen som Wozniackis arvtager.

»Jeg synes, det er utrolig flot, at hun har taget stafetten fra Caroline, som har været banebrydende for dansk tennis i mange år. Nu har Clara fået tjansen, og det er en meget fornem modningsproces, hun har haft. Nu har vi igen en spiller af højeste klasse, og det er meget befordrende for dansk tennis,« sagde han til B.T.

Clara Tauson vil mandag for første gang træde ind i top-100 på verdensranglisten, som nummer 96.

Det betyder, at hun i sådan en position vil være sikret direkte kvalifikation til grand slam-turneringerne.