John Tobias (tv.) har i flere år skaffet Caroline Wozniacki (th.) økonomisk attraktive sponsoraftaler med store firmaer som Adidas og Rolex, men nu er han fyret fra agentfirmaet Lagardere Unlimited, og danskeren må nu selv klare de daglige problemstillinger på WTA Touren.
John Tobias (tv.) har i flere år skaffet Caroline Wozniacki (th.) økonomisk attraktive sponsoraftaler med store firmaer som Adidas og Rolex, men nu er han fyret fra agentfirmaet Lagardere Unlimited, og danskeren må nu selv klare de daglige problemstillinger på WTA Touren. Foto: Thomas Idskov / AFP

Spillerens rådgiver John Tobias blev fyret fra danskerens agentfirma Lagardere Unlimited i efteråret, men først nu udtaler han sig.

Når Caroline Wozniacki mandag indleder Australian Open, vil hun stadig have fransk-amerikanske Lagardere Unlimited som agentfirma. Men for første gang i Grand Slam-sammenhæng siden samarbejdets begyndelse efter Wimbledon-turneringen i 2005, vil hun ikke have den internationalt anerkendte agent John Tobias som hjælpende højrehånd.

Således blev amerikaneren til stor overraskelse fyret i efteråret, og siden har Caroline Wozniacki måttet løse de daglige problemstillinger på WTA Touren egenhændigt.

»Caroline er havnet i en svær situation,« siger John Tobias til BT i sit første interview siden fyringen.

Han henviser til, at Caroline Wozniacki sammen med den franske spiller Richard Gasquet nu er ene om at udgøre Lagardere Unlimiteds tennisdivision, eftersom topspillere såsom Andy Murray, Agnieszka Radwanska, Victoria Azarenka, Eugenie Bouchard, Sloane Stephens, Bob og Mike Bryan samt John Isner har fundet andre agentfirmaer til at hjælpe sig med eksempelvis kontraktlige forhold.

»Jeg taler stadig med Caroline og hendes far (Piotr Wozniacki, red.). De er lige så søde og imødekommende som altid. Men eftersom Caroline er på kontrakt med Lagardere Unlimited knap tre år mere, og firmaet har neddroslet sine tennisaktiviteter, er det umuligt for mig at sige, hvordan fremtiden sponsormæssigt vil komme til at forme sig for hende,« siger John Tobias.

Han har siden fyringen i oktober valgt at holde lav profil i offentligheden.

»Jeg har ikke haft trang til at udtale mig i medierne. Fyringen kom totalt bag på mig. Jeg synes jo, at jeg havde gjort mit arbejde godt. Men fordi jeg nægtede at fyre to af mine nærmeste medarbejdere, valgte ledelsen at skille sig af med mig. Heldigvis har Lagardere givet mig en fornuftig aftrædelsesordning: Frem til det kommende efterår betaler de min løn. Til gengæld må jeg ikke arbejde inden for tennisverdenen så længe. Derfor har jeg brugt perioden til at tænke mig grundigt om, afviklet ferie og været sammen med familien,« siger John Tobias.

Han kan dog sagtens forestille sig, at han igen kommer til at arbejde sammen med Caroline Wozniacki.

»På trods af Carolines langtidskontrakt med Lagardere vurderer jeg, at det er en mulighed. For det første vil jeg gerne fortsætte mit arbejdsliv inden for tennisverdenen. Og for det andet har samarbejdet mellem Caroline og mig været frugtbart. Hun har altid levet op til sine kontraktlige forpligtelser, og jeg er stolt over at have fået økonomisk attraktive aftaler mellem hende og store firmaer som Adidas og Rolex forhandlet på plads,« siger John Tobias.

Han fortæller, at han vil følge Australian Open fra sin bopæl i Los Angeles.

»Det bliver mærkeligt for første gang i mange år at nøjes med at se Grand Slam-tennis på tv. Men selvfølgelig hepper jeg på Caroline,« lyder slutreplikken fra John Tobias.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.