I første runde ved Wimbledon tabte tennisspiller Holger Rune til amerikanske Marcos Giron i tre sæt.

Det fungerede slet ikke for den danske tennisspiller Holger Rune tirsdag eftermiddag, da han tabte sin kamp i første runde ved grand slam-turneringen Wimbledon.

Amerikanske Marcos Giron og det historiske græsunderlag i London var for stor en mundfuld for den 19-årige dansker, der tydeligt viste sin frustration undervejs i kampen.

Holger Rune tabte med sætcifrene 3-6, 5-7, 4-6.

Dermed er begge danske deltagere ved Wimbledon ude af turneringen efter første runde.

Mandag måtte Clara Tauson trække sig med en skade efter blot en halv times spil mod japaneren Mai Hontama.

For første gang i karrieren var Rune ellers seedet i en grand slam-turnering. Og som nummer 29 på verdensranglisten mod Girons placering som nummer 65 var det heller ikke en dårlig lodtrækning for danskeren.

Men han haltede efter hele kampen og fandt slet ikke frem til storspillet fra French Open, hvor han overraskende gik hele vejen til kvartfinalen. Særligt Girons serv gav Rune problemer, og det lykkedes ham ikke en eneste gang at bryde amerikanerens serv.

I første sæt fulgtes de to spillere, der mødte hinanden for første gang i karrieren, ad til 2-3, hvor Rune blev breaket af amerikaneren. Giron kunne herefter køre sættet hjem med 6-3 ved at holde egen serv.

Bedre så det ud i andet sæt, hvor Rune hang på frem til 5-5, før hans serv igen svigtede. Giron brød til 6-5 og servede sættet hjem med 7-5.

En kort pause, hvor Rune forlod banen, inden tredje sæt, hjalp heller ikke det store. Allerede i andet serveparti blev han brudt igen.

Det var han lige ved at blive igen ved stillingen 3-5. Fire matchbolde havde Giron, inden det lykkedes for Rune at holde serv, men så gik den heller ikke længere.

Marcos Giron formåede efterfølgende at holde serv og tage sættet 6-4.

Holger Runes debut ved Wimbledons seniorturnering blev derfor ikke den succes, som tenniskometen havde håbet på.

Også i opvarmningsturneringerne på græs i Halle og Eastbourne røg Rune ud i første runde.

/ritzau/

Du kan genopleve matchen i LIVE-bloggen her: