French Open-direktør forventer, at der i juni kommer afklaring om muligt grand slam-sammenfald i september.

Der er ingen grund til at frygte, at grand slam-turneringerne French Open og US Open kommer til at devaluere hinanden, fordi de ser ud til at ligge tæt i kalenderen.

Sådan lyder det fra French Open-direktør Guy Forget, efter at det ellers har vakt kritik i tennisverdenen, at French Open-starten er flyttet fra 24. maj til 20. september – blot en uge efter finalen i US Open på den anden side af Atlanterhavet.

Han er sikker på, at begge turneringer – hvis de kan afvikles – vil blive placeret på terminer, så de ikke presser topspillerne til at prioritere den ene grand slam-turnering frem for den anden.

»Den officielle beslutning er ikke truffet endnu. French Open vil sandsynligvis blive spillet fra slutningen af september til begyndelsen af oktober.«

»Vi arbejder tæt sammen med ATP og WTA (arrangørerne af herrernes og kvindernes tennistours, red.) og Det Internationale Tennisforbund om fælles at kunne meddele, hvordan turneringskalenderen ser ud i slutningen af året,« siger Guy Forget til den franske radiostation Europe 1 ifølge Reuters.

Han peger blandt andet på, at coronakrisen gør det usikkert, om US Open i New York overhovedet kan afvikles ugerne inden den sandsynlige dato for French Open.

»Der er så mange spørgsmålstegn. New York er mere påvirket af coronavirus end Frankrig. De har også organiseringsproblemer, og i midten af juni vil de melde ud, hvordan det ser ud i forhold til at afvikle US Open,« siger French Open-direktøren.

Grand slam-turneringen Wimbledon, der skulle afvikles i juni og juli, er blevet aflyst.

/ritzau/