Caroline Wozniacki har taget en opsigtsvækkende beslutning.

»Efter US Open kommer hun kun til at spille tre turneringer mere i 2018. Det bliver i Wuhan, Beijing og Singapore. Til gengæld stiller hun i modsætning til sidste år hverken op i Tokyo eller Hong Kong, hvilket betyder, at hun ikke kommer til at forsvare den Pan Pacific Open-titel, hun erobrede ved at besejre Anastasia Pavlyuchenkova i finalen,« fortæller Piotr Wozniacki i en snak med B.T.'s udsendte tennisreporter under den igangværende Grand Slam-turnering, US Open, i New York.

Her så han tidligere på ugen Caroline Wozniacki lide et sensationelt nederlag på 4-6, 2-6 til den useedede ukrainer Lesia Tsurenko. Det ændrer dog ikke på, at Caroline Wozniacki netop nu ligger nummer to på verdensranglisten, og at hun er nummer fire på den pointliste, hvorfra de otte spillere til sæsonens sidste turnering, WTA Finals, rekrutteres.

»Det seneste år har været Carolines bedste i karrieren,« siger Piotr Wozniacki og henviser til, at hans datter ikke blot vandt WTA Finals i Singapore i oktober 2017, men også Australian Open i indeværende års første måned.

»Det er altså resultater i verdensklasse,« lyder Piotr Wozniackis vurdering.

Caroline Wozniacki vandt i januar Australian Open. Vis mere

Kun én gang i 2018 har Caroline Wozniacki ifølge sin far og træner for alvor skuffet, selvom han ikke lægger skjul på, at det også var slemt at se hende ryge ud forleden ved US Open.

»Det var i Wimbledon. Hun kom ind til turneringen med finalesejren i Eastbourne, og havde op til Wimbledon trænet utroligt godt. Selvtilliden var derfor i top. Alligevel tabte hun i anden runde til Ekaterina Makarova, der på dagen spillede tennis på højt niveau,« siger Piotr Wozniacki.

Imidlertid har Caroline Wozniacki de seneste par måneder været plaget af såvel sygdom som skader.

Men på spørgsmålet om, hvorvidt hendes krop er ved at være slidt op efter mange sæsoners hårde kampprogram, er Piotr Wozniackis svar benægtende.

»Skader og sygdom af den karakter hun har været ramt af, har intet med slidtage at gøre. Det er bare sådan noget der sker,« siger han.

Under US Open for to år siden sagde han, at det var muligt at Caroline Wozniacki indenfor overskuelig fremtid lagde ketcheren på hylden.

»Lige nu kan jeg ikke udtale mig om, hvor lang tid hun fortsætter med at spille. Men jeg kan sige så meget, at et karrierestop ikke er noget vi diskuterer i øjeblikket. Når det så er sagt, er det uvist, hvorvidt Caroline stadig spiller, når der er OL om to år i Tokyo,« siger Piotr Wozniacki og tilføjer:

»Hun fejrede for en måned sin 28 års fødselsdag. Fysisk og mentalt er hun på toppen. Men det er endnu for tidligt at sige noget om, hvad der skal ske i 2020. De planer vi ligger inde med vedrører kun de nærmeste tre-fire måneder, men lad mig understrege, at det altså stadig er en mulighed, at Caroline næste år repræsenterer Danmark i Fed Cup,« siger Piotr Wozniacki.

Han fortæller at det stadig er en stor motivationsfaktor for Caroline Wozniacki, at hun forbedrer sit tennisspil.

»Hun råder allerede nu over nogle fremragende slag. Så der hvor jeg ser hendes største udviklingsmuligheder er på det taktiske område; På hvilket tidspunkt skal der skiftes tempo i en duel? Hvornår skal boldene spilles fladt eller højt? Og hvornår er det bedst i duellerne at lave en returnering med ekstraordinært spind? Det er detaljer som disse Caroline og jeg i den daglige træning forsøger at optimere,« siger Piotr Wozniacki.

Ved dette års US Open er Caroline Wozniacki takket være sin andenplads på verdensranglisten seedet to.

»Jeg er både er stolt og tilfreds med den måde, Caroline i årene siden hun prof-debuterede (i 2005, red.) har klaret sig på WTA Touren. Der har været langt flere fantastiske end dårlige perioder. I de efterhånden mange år jeg har fulgt Caroline, har jeg følt mig som en sportsmand. Caroline og jeg har lige så meget fritid, og vores arbejdsdage er stort set synkrone. Vi lever seriøst og træner hårdt,« siger Piotr Wozniacki, der endnu ikke ved, hvad han skal lave, når datteren på et tidspunkt indstiller karrieren.

Caroline Wozniacki led i sommerens Wimbledon-turnering et skuffende nederlag til Ekaterina Makarova. Vis mere

»I første omgang vælger jeg nok at tage et halvt års tænkepause. Men det er ikke nogen hemmelighed, at jeg går rundt med planer om i en periode at blive foredragsholder,« siger Piotr Wozniacki og tilføjer:

»Jeg kunne godt tænke mig at fortælle min historie om det arbejde, jeg har lavet i udviklingen af Caroline. Kort sagt: en fortælling om hvordan en relation mellem en voksen og et barn også kan være. Jeg vil tage udgangspunkt i egne oplevelser, og ikke de historier, der allerede er blevet fortalt af medierne. Måske ender det i en bog. Jeg er sikker på, at børnefamilier vil kunne lære nogle ting af at høre og læse om det, jeg de seneste mange år har været igennem og oplevet.«

Samtalen er slut. Men inden Piotr Wozniacki siger farvel, fortæller han, at han har modtaget forespørgsler fra både russere og amerikanere, om de mon kan blive de første, der får muligheden for at høre hans betragtninger.

»Svaret har indtil videre været nej. Med al den rejseaktivitet jeg har i selskab med Caroline, er der slet ikke tid til et projekt som dette endnu,« lyder Piotr Wozniackis slutreplik.