Hun var netop trådt ned fra scenen og havde holdt en takketale, da det ramte hende.

»Da jeg trådte ned, tænkte jeg 'hvad pokker har du gang i?'«

Sådan fortæller tennisstjernen Samantha Stosur i den nyeste episode af podcasten 'Ordineroli Speaking'. Tiden skal skrues tilbage til slutningen af 2019, hvor hun netop havde modtaget prisen 'Spirit of Tennis' ved et australsk prisuddelingsshow.

I sin takketale nævnte hun en del. Sine venner, trænere og lignende. Men der var én person, hun ikke tog med, og det var det, der nagede hende.

Partneren Liz, som kun de nærmeste – familien og vennerne – kendte til. Hun var indtil videre blevet holdt hemmelig for offentligheden.

»Du har lige modtaget denne pris, takket alle de mennesker, og den person, der er med dig hver eneste dag, den, du har de mest åbne og givende diskussioner med, som du vil bruge resten af dit liv med, kan du ikke nævne på en scene? Jeg havde det sådan: 'Det er for latterligt'. Sådan vil jeg ikke leve mere,« fortæller Samantha Stosur.

Derfor tog hun en beslutning, da hun sammen med Liz gik mod bilen hjem. Klokken var tre om natten, og nu ville hun ændre på det faktum, at ingen i tennisverdenen vidste, hun var til kvinder. Det fandt de ud af kort tid efter.

For i et opslag på Instagram delte Samantha Stosur først og fremmest et billede fra prisuddelingen, hvor hun endnu en gang sagde tak til blandt andre sin familie. Men denne gang var der en særlig linje, der skilte sig ud i opslaget, som kan ses her:

'Til min for, far, Daniel og Dom og min partner, Liz, I har givet mig kærlighed, støtte og alle muligheder for at jagte mine drømme, og jeg vil være taknemmelig for evigt,' skrev Samantha Stosur.

Og hun kunne hurtigt mærke, det var den rigtige beslutning at lukke omverdenen ind i den mest private del af hendes liv.

»Det føltes så godt at være mere åben omkring det og dele sandheden om mit forhold til hende og endelig sige tak offentligt. For hun er en stor del af mit liv først og fremmest, men også i forhold til tennis. Det hele hænger sammen, og jeg nåede bare til et punkt, hvor jeg var træt af ikke at anerkende hende. Først og fremmest ville jeg bare sige tak,« fortæller Stosur.

Hun blev mor for første gang i juli sidste år, da Liz fødte parrets første barn – en lille pige. Det kan du læse mere om her.