Heldet var med Caroline Wozniacki, da lodtrækningen til tennissæsonens sidste Grand Slam-turnering US Open, der indledes på mandag i New York, blev foretaget.

Således skal den 27-årige dansker, der er femteseedet, i første runde møde en lavt rangeret og endnu ukendt spiller fra kvalifikationsturneringen.

»Det er altid godt at indlede en turnering mod en overkommelig modstander. På den måde kan man stille og roligt spille sig ind i turneringen,« siger hendes ekstræner Michael Mortensen, der skal kommentere kampene fra US Open på tv-kanalen Eurosport.

Han mener, at Caroline Wozniacki i øjeblikket er i sit livs form.

»Flasker tingene sig optimalt for hende, kan hun nå US Open-finalen og måske endda også vinde den,« siger Michael Mortensen.

Han mener dog, at Caroline Wozniackis lodtrækning efter den overkommelige opgave i første runde tegner barsk.

»I anden runde venter der formentlig et opgør mod venstrehåndsspilleren Ekaterina Makarova, der ofte har drillet de allerbedste. Til gengæld kan jeg ikke forestille mig, at Caroline får problemer i en eventuel tredjerundekamp mod Mirjana Lucic-Baroni. Kroaten er udmærket, men hun er en spiller, som Caroline formentlig vil spadsere forbi,« siger Michael Mortensen.

Herefter kan det imidlertid blive rigtigt vanskeligt for Caroline Wozniacki, der i fjerde runde kan møde Venus Williams (seedet 9). Og endnu sværere bliver det i kvartfinalen, hvor danskeren står til at skulle duellere mod tredjeseedede Garbine Muguruza.

I US Opens damesingle er verdensrangliste-etteren Karolina Pliskova seedet til at møde Simona Halep i finalen. Men sidstnævnte får det vanskeligt allerede i første runde eftersom hun skal møde russeren Maria Sharapova, der har fået adgang til US Open via et wild card.

---

FAKTA: Wozniackis vej mod US Open-finalen
Hvis Caroline Wozniacki vinder sine kampe og det bliver til favoritsejre i de øvrige, kan hendes vej mod finalen i tennissæsonens sidste Grand Slam-turnering, US Open, se således ud:
1. runde: en endnu ukendt kvalifikationsspiller
2. runde: Ekaterina Makarova, Rusland (nr. 38 på verdensranglisten)
3. runde: Mirjana Lucuc-Baroni, Kroatien (seedet 29)
4. runde: Venus Williams, USA (seedet 9)
Kvartfinalen: Garbine Muguruza, Spanien (seedet 3)
Semifinalen: Simona Halep, Rumænien (seedet 2)
Finalen: Karolina Pliskova, Tjekkiet (seedet 1)