"Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget," lyder et gammelt dansk ordsprog.

Jonas Arnesen, der er tennisklumme-redaktør på Svenska Dagbladet, afviser ikke tesen, når snakken falder på, om der karrieremæssigt kan vise sig at komme noget godt ud af bruddet mellem Rory McIlroy og Caroline Wozniacki.

- For Caroline Wozniacki er det ærgerligt, at hun alligevel ikke skal giftes med Rory McIlroy. Det kommende stykke tid vil hun sikkert være hårdt ramt af kærestesorger, men når hun kommer mentalt ovenpå, vil man på tennisbanen igen komme til at se hende præstere, siger han og tilføjer:

- Da hun mødte Rory, var hun verdens-etter. Nu er hun nummer 14 på verdensranglisten. Men vent og se. Om et år er hun i top-5, og jeg vil ikke afvise, at hun på et tidspunkt generobrer førstepladsen. Hendes potentiale er så stort, at hun burde spille med om hver eneste Grand Slam-titel.
 
Jonas Arnesen indledte sin journalistiske løbebane i slutningen af 1970'erne, da Bjørn Borg vandt French Open og Wimbledon sammenlagt 11 gange.

- I begyndelsen af karrieren var Borg på privatfronten single. Så fik han en kæreste, hvorefter hans træner (Lennert Bergelin, red.) udtalte, at det var slut med topresultater. Han fik ret, og allerede som 26-årig indstillede Borg sin karriere, siger Jonas Arnesen og tilføjer:
 
- Man kunne sagtens have forestillet sig, at Wozniacki også havde vendt ryggen til tennissporten tidligt, hvis hun var blevet gift med Rory McIlroy. Nu tror jeg til gengæld, at hun er med på WTA Touren nogle år endnu, siger Jonas Arnesen, der godt kan forstå, at stjerne-duoen har brudt forholdet.

Sportsjournalisten Kevin Mitchell fra det engelske dagblad The Guardian kan også sagtens se Caroline Wozniacki komme styrket ud af situationen.

- Når den værste kærestesorg er overstået, kan jeg sagtens forestille mig, at hun igen dedikerer sit liv 100 procent til tennissporten, siger Kevin Mitchell.

Danske Michael Mortensen, der arbejdede med Caroline Wozniacki tidligere på året, er mere forsigtig med at sige, hvilken indflydelse forholdet har haft på de svingende resultater.

- Jeg kan ikke vurdere om forholdet mellem Rory og Caroline har influeret negativt på hendes resultater. Men når man er forelsket, er der en tendens til, at ens tanker er et andet sted, siger Michael Mortensen, der er spændt på at se, om Caroline Wozniacki dukker op ved de næste to ugers Grand Slam-turnering French Open.

- Nu må vi se. Hun har det seneste stykke tid været plaget af en knæskade. Den driller tilsyneladende stadig. Men får hun et par lette kampe at indlede med, vil jeg ikke afvise hendes muligheder for at præstere godt dernede, siger Michael Mortensen.

Lodtrækningen til French Open foretages fredag, mens de første kampe spilles søndag.