Rory McIlroy har ifølge et statement i irske medier brudt forlovelsen med Caroline Wozniacki.

Dermed står den danske tennisstjerne ikke bare med et kuldsejlet forhold, men også med en sportslig nedtur, der har så omfattende en karakter, at flere tenniseksperter verden over ikke begriber, hvad der er gået galt.

BT talte tirsdag - altså før offentliggørelsen af den brudte forlovelse - med en række tenniseksperter om Wozniackis karrieredyk. Og her blev følgende blandt andet konstateret:

- Caroline Wozniacki er en gåde!

Sådan lyder svaret fra Svenska Dagbladets tennisklumme-redaktør, Jonas Arnesen, når man beder ham vurdere den 23-årige danske tennisspiller øjeblikkelige kampform.

Han har nærlæst statistikkerne, set at Caroline Wozniacki i indeværende sæson stadig er uden turneringssejre, og at hun før sæsonens anden Grand Slam-turnering, French Open, der begynder på søndag i Paris, ikke længere er top 10-spiller, men må nøjes med en beskeden 14. plads på verdensranglisten i damesingle.

- Hun har potentialet til stadig at være blandt de allerbedste. Det er jo ikke særligt længe siden, at hun i 67 uger lå nummer ét. Men noget er gået helt galt. Hvorfor pokker er hendes far tilbage som cheftræner? Han var en fin inspirator for hende i begyndelsen af karrieren, men han kan ikke bringe hende videre. Og hvad er den fulde forklaring på, hvorfor hun tidligere i år fyrede trænerne Thomas Högstedt og Michael Mortensen? Svarene blæser i vinden, siger Jonas Arnesen.

Han er langt fra den eneste i korpset af internationale tennisskribenter, der undrer sig.

- Wozniackis resultater har i en lang periode været så svingende og ikke specielt gode, at vi er holdt op med at skrive om hende, siger Barry Flatman fra britiske Sunday Times, mens Linda Pearce fra det australske dagblad The Age fortæller, at man ikke har skrevet en linje om Caroline Wozniacki, siden hun i januar gled ud i tredje runde ved Grand Slam-turneringen Australian Open.

- Lige nu virker det som om, Caroline Wozniacki har svært ved at finde motivationen, siger Yves Jaton fra det schweiziske Smash Tennis Magasine og tilføjer:

- Wozniackis tennistalent er i særklasse. Men det er som om, hun bruger sin energi på at tænke på sit kommende giftermål med Rory McIlroy. Jeg kan sagtens forestille mig, at hun efter brylluppet til efteråret får et barn, tager en lang pause fra sporten, og derefter genoptager karrieren.

Caroline Wozniackis eks-træner Michael Mortensen, der er ansat som kommentator på tv-kanalen Eurosport, har ligesom så mange andre bemærket, at hun via sine foretrukne sociale medier, Twitter og Facebook, er holdt op med at orientere sine supportere om sine tennis-aktiviteter.

- I stedet for at hun på sin Twitter-profil lægger et billede ud af de skønne kager, som hun bagte mandag aften, ville det være mere interessant for os, der følger hende, at vide, hvordan hun forbereder sig til French Open, siger Michael Mortensen, der er en smule bekymret omkring Caroline Wozniackis fysik.

- Hun blev knæskadet for et par uger siden ved WTA-turneringen i Madrid. Siden har hun været tavs om dens omfang. Hvor slem er den, og stiller hun overhovedet op dernede? Det har vi, siden hun trak sig fra sidste uges turnering i Rom, savnet svar på, siger Michael Mortensen, der via sms til Caroline Wozniackis far, Piotr, har forsøgt at få mysteriet opklaret.

- Men jeg har fortsat intet hørt fra dem, siger Michael Mortensen.

Den polske journalist fra freelance-mediet MS Grandstand, Michal Samulski, er bedre orienteret.

- Min kilde fortæller, at Caroline stiller op i Paris. Men jeg har svært ved at forestille mig, at hun toppræsterer dernede. Spiller hun sig frem til tredje runde, bør hun være glad. Lige nu gælder det for hende om at få sin karriere på ret køl igen. Men har hun lysten? De meldinger, der det seneste stykke tid er kommet fra hende, går mere i retning af, at hun fokuserer på privatlivet, og at hun vil være ung mor, siger Michal Samulski.

Michael Mortensen krydser fingre for, at Caroline Wozniacki får en god lodtrækning.

- Hvis hun får overkommelig modstand i de første par kampe, og på den måde spiller sig fornuftigt ind på grus-underlaget, vil jeg ikke på forhånd afskrive hendes muligheder for at levere et godt resultat. Caroline er jo en fighter, og når hun befinder sig på banen, er hun fuldt dedikeret, siger Michael Mortensen.

BT har forsøgt at få en kommentar fra Wozniackis lejr. Men hverken telefonopkald til Caroline eller hendes far Piotr Wozniacki, eller hendes rådgivere John Tobias og Mikkel Nissen er blevet besvaret.