Krisen fortsætter for Holger Rune, der efter fredagens nederlag kun har én sejr i ti kampe.

Men selvom spillet og det mentale tydeligt er presset for den dansk verdensstjerne, så har Michael Tauson, der er tennisekspert og kommentator hos TV 2 Sport, en klar bøn.

Han må ikke trække stikket.

»Han skal arbejde sig ud af det. Holger siger selv, at han har det godt i ryggen. Så nu tror jeg bare, at han skal kæmpe derud af. Træne hårdt og være på. Lars ved også godt, hvordan de kan komme frem til de gode resultater. Hvad det er for noget træning, og det må de tilbage i,« siger Michael Tauson til B.T.

Foto: Andres Martinez Casares/EPA/Ritzau Scanpix
Vis mere

I fredagens opgør blev Holger Rune blæst ud af banen med cifrene 6-0, 6-2 til verdens nummer 122, amerikanske Brandon Nakashima.

Og efter dagens nederlag, er det særligt Holger Runes fremstråling, Michael Tauson bider mærke i.

»Han hviler ikke i sig, han har ikke noget selvtillid heller. Det er jo det. Så tør han ikke være i duellerne, og føler hele tiden, at han skal finde på noget. Han tager dårlige og forkerte beslutninger i duellerne, som resulterer i rigtig mange uprovokerede fejl,« siger han og fortsætter;

»Det ser jo ikke godt ud. Det er død ærgerligt at se på, når man ved, hvor god Holger Rune er.«

Holger Rune går med nederlaget ind i et efterår, hvor han på samme tid sidste år vandt i Stockholm, var i finalen i Basel og vandt sensationelt over Novak Djokovic i Paris Masters. 

Og for at lege med blandt verdens bedste er der ikke råd til så store udsving.

Alligevel er Michael Tauson ikke bekymret for Holger Rune – men det ærgrer ham, at Rune skal kæmpe med sit spil og det mentale i stedet for at brande banen af.

»Jeg er helt overbevist om, at Holger nok skal komme tilbage til toppen. Men det kan være et langt sejt træk, for selvtillid er ikke bare noget, hvor du trykker på en knap, og så har du det,« lyder det fra Tauson.

»Det kræver, at han vinder kampe. Der skal ordentlig træning til. Hvis der stadig mangler lidt på fysikken, så skal den op på 110 procent igen. Og han skal mentalt tilbage. Alle ting hænger sammen. Man skal hele tiden sørge for, at man er i vatter med de ting. Også når man spiller godt.«

Holger Rune skal nu videre til Stockholm for at genfinde sin spil, men inden da har han lige en uges tid til at træne ovenpå det meget tidlige exit fra Masters 1000-turneringen i Shanghai. Læs B.T.s dom her.