Hun er 17 år gammel og ved at træde ind på den største scene.

Når Clara Tauson tirsdag går på banen til den første runde af French Open, sker det som følge af en lille genistreg fra hendes team.

For de holdt hende som junior i flere år, hvilket betyder, at transformationen til seniortennis ikke har været så svær for danskeren.

»Det har været rigtig godt set af dem. Der er mange ting i det at være junior. Man får et hav af kampe, og hun er jo kun et menneske ligesom alle os andre. Når du spiller semifinale og finale i en grand slam, reagerer kroppen på samme måde. Følelserne, man har fysisk og mentalt, kan man genkende. Nu er det bare på seniorniveau,« siger Michael Mortensen, der er tennisekspert og kommentator.

Og det har gjort meget, at de i teamet har vekslet mellem junior- og seniorturneringer.

»Hun har lært at vinde kampe under højt pres. Hvis man får for mange lussinger som senior, er man sårbar og glemmer, hvordan man skal vinde. Man bliver bange for at tabe kampe, og det bliver staccato-agtigt, hvor man er låst. Det er ikke sket for Clara Tauson,« siger Michael Mortensen forud for danskerens grand glam-debut mod Jennifer Brady.

De seneste år kan han se, at den danske komet – der trods alt kun er 17 år – har udviklet sig meget. Fysisk, men især mentalt.

»Man kan se, hun hviler mere i sig selv end tidligere. Tidligere kom der de her udbrud, hun gestikulerede, når noget gik hende imod. Hun er blevet meget mere fortrolig med de dæmoner, alle spillere har, der sidder på deres skuldre. Hun kigger mere indad og accepterer, det er et spil på et niveau, hvor man laver fejl og skal være risikovillig,« siger Michael Mortensen.

Clara Tauson vandt Australian Open for juniorer i januar sidste år.
Clara Tauson vandt Australian Open for juniorer i januar sidste år. Foto: WILLIAM WEST
Vis mere

Han forklarer, hvordan danskeren skal sende et signal til sine modspillere. Ligesom den amerikanske teenagekomet Cori Gauff, som allerede har markeret sig med flere store overraskelser.

Hun udviser spilleglæde, går uimponeret på banen og går i hovedet på folk som et led i sin proces.

»Den proces er Clara Tauson også i gang med. Det er kun et spørgsmål om tid, før hun går direkte ind i en grand slam-turnering. Det sker måske allerede til næste år. I løbet af kort tid er hun nok blandt de 100 bedste,« siger Michael Mortensen om den fremtid, der venter.

Netop tennistoppen er ikke ukendt set fra et dansk perspektiv. Her lå Caroline Wozniacki i mange år. En spiller, Clara Tauson allerede er blevet sammenlignet med, men her gælder det om at lukke ørerne, når der skal navigeres i sammenligningen.

»Hun skal fuldstændig ignorere Caroline Wozniackis karriere. Den er helt enestående. Clara Tauson skal bare have fokus på sig selv og ikke lade sig gå på af, at der står i aviser, at hun er 'den nye Caroline'. Det er hun ikke. Hun er Clara Tauson, der skal indfri sit potentiale og blive den bedste udgave af sig selv. Hun skal holde tingene fuldstændig adskilt,« siger Michael Mortensen.

Tirsdag kan Clara Tauson så vise netop den udgave frem, når hun møder verdensranglistens nummer 25. En kamp, danskeren skal gå uimponeret ind til, mener tenniseksperten.

»Det bliver selvfølgelig en meget svær opgave for hende. På den anden side har hun alt at vinde og intet at tabe. Det store pres ligger på Brady. Jeg synes bestemt, Clara Tauson har en god chance, hvis hun rammer sit niveau og får gjort modstanderen 'shaky'. Så er rangering ligegyldig. Så er det den, der rammer det højeste niveau på dagen,« siger Michael Mortensen.

Tirsdag kan du følge Clara Tausons første kamp ved French Open live her på bt.dk.