Caroline Wozniacki måtte torsdag eftermiddag dansk tid trække sig fra WTA-turneringen i Hongkong med smerter i albuen. En skade, som den tidligere danske tennislandsholdsspiller, Peter Bastiansen, dog ikke vurderer som værende alvorlig.

Tårerne pressede sig på, da hun tog mikrofonen på banen. Efter opvarmningen stod det klart, at Caroline Wozniacki ikke var i stand til at gennemføre anden runde af WTA-turneringen i Hongkong mod australske Lizette Cabrera.

»Jeg vil gerne sige undskyld til alle dem, der er mødt op. Jeg har gjort alt, hvad jeg kunne for at blive klar, men jeg har skadet min albue, og derfor er jeg desværre nødt til at trække mig fra turneringen. Jeg vil gerne takke alle for den støtte, de har givet hele ugen, også til mig, og jeg håber, i er tilbage næste år, når jeg spiller her. Det er rigtig skuffende for mig, men jeg håber, i forstår,« lød det fra den 27-årige danske tennisstjerne, der er blandt de otte kvalificerede til dette års sæsonfinale i Singapore, som starter 22. oktober. Og netop den er nok en væsentlig årsag til, at Caroline Wozniacki valgte at trække sig torsdag eftermiddag, vurderer Peter Bastiansen.

»Nu har hun jo spillet mange turneringer, hvor hun ofte har vundet og været meget langt fremme. Jeg tror, hun trækker sig, fordi hendes krop er så belastet, at hun er bange for at få skader, der gør, hun ikke kan være med i sæsonfinalen. Så jeg kunne forestille mig, det er for at være på forkant,« siger den tidligere danske landsholdsspiller.

Han tror dog ikke, der er tale om en alvorlig skade til danskeren.

»Jeg tror mere, hun er bange for, at det kunne blive det, for timingen kunne jo ikke blive mere elendig. Nu er hun endelig kommet tilbage til sæsonfinalen, hvor der er dobbelt op på point at hente, og hvor hun vitterligt kan blive nummer ét i verden, hvis hun går hele vejen, og de andre resultater mager sig,« siger Peter Bastiansen, om Caroline Wozniacki, der lige nu indtager verdensranglistens nummer seks.Udover danskeren består feltet til sæsonfinalen af Simona Halep, Garbine Muguruza, Karolina Pliskova, Elinga Svitolina, Venus William, Jelena Ostapenko og Caroline Garcia.

Også Elina Svitolina valgte torsdag at trække sig fra turneringen i Hongkong, og ifølge Peter Bastiansen skal en del af forklaringen findes i, at det er sidst på sæsonen, og mange spillere har slidt sig rundt i mange timer på tennisbanen efterhånden.

»For de otte bedste ville det være appelsinen i turbanen at vinde sæsonfinalen, for det er virkelig noget, man husker på niveau med en Grand Slam. Mange af dem har jo allerede kvalificeret sig til den, så det har ikke nogen indflydelse at trække sig,« siger Peter Bastiansen, der vurderer, at det ikke betyder det store mentalt for Caroline Wozniacki, at hun måtte sige stop i Kina.

»Det eneste, der betyder noget for Caroline nu, er at være klar og prøve at vinde sæsonfinalen,« siger Peter Bastiansen.