Caroline Wozniacki fik med sit sensationelle nederlag på 4-6, 4-6 ved WTA-turneringen »ASB Classic« i New Zealand til den canadiske teenager Bianca Andreescu en skidt optakt til sit titelforsvar ved Australian Open, der indledes om halvanden uge i Melbourne.

»Det er nederlag, der må gøre ondt. Hun taber jo til en spiller, som hun på papiret pleger at besejre. Men jeg er sikker på, at hun nok skal klare sig godt ved Australian Open alligevel. Grand Slam-turneringer får altid det bedste frem i de bedste spillere,« siger Michael Mortensen, der tidligere har trænet Caroline Wozniacki og nu er ekspertkommentator på tv-kanalen Eurosport.

Ved Australian Open står Caroline Wozniacki - takket være sin øjeblikkelige placering som nummer tre på verdensranglisten - til at blive semifinale-seedet.

»Forhåbentlig får Caroline Wozniacki en god lodtrækning, så hun kan spille sig stille og roligt ind i turneringen. Det bliver en afgørende faktor, hvis hun endnu engang skal toppræstere ved Australian Open,« siger Michael Mortensen.

Caroline Wozniacki tabte i anden runde ved WTA-turneringen »ASB Classic« i New Zealand til den canadiske teenager Bianca Andreeescu.
Caroline Wozniacki tabte i anden runde ved WTA-turneringen »ASB Classic« i New Zealand til den canadiske teenager Bianca Andreeescu. Foto: EDGAR SU
Vis mere

Undervejs i sin over to timer lange kamp mod Bianca Andreecu, der blot ligger nummer 152 på verdensranglisten, blev Caroline Wozniacki behandlet for en muskelskade i maveregionen.

»Den hæmmede hende helt klart i serv og smash. Jeg er sikker på, at hun havde vundet, hvis ikke hun var løbet ind i den. Men desværre lavede hun for mange uprovokerede fejl, og det kom til at koste hende sejren,« siger den tidligere danske landsholdsspiller, Peter Bastiansen, der kommenterede kampen på TV2 Sport.

Samme holdning har den tidligere danske topspiller Tine Scheuer-Larsen, der arbejder som kommentator på TV3.

»Carolines spil var rustent. Det var tydeligt at se, at det var hendes blot anden efter vinterferien. I optakten til Australian Open skal hun forsøge at få spillet så mange sæt som muligt, så hun kommer i god kampform,« siger Tine Scheuer-Larsen, der ikke kan forestille sig, at Caroline Wozniacki vælger at ansøge om et wildcard til næste uges WTA-turnering i Sydney.

Foto: EDGAR SU
Vis mere

»Den mulighed har hun, men mon ikke hun fastholder beslutningen om, at hun inden Australian Open kun spiller turneringen i New Zealand,« siger Tine Scheuer-Larsen.

Caroline Wozniacki deltog også ved »ASB Classic« i Auckland i 2018.

Her nåede hun finalen, hvor det blev til et nederlag mod tyskeren Julie Görges.

Hermed mister hun 150 point på verdensranglisten, hvor hun ved næste opdatering på mandag risikerer at blive overhalet af japaneren Naomi Osaka.