Lyt til artiklen

Holger Rune har meldt fra til sæsonafslutningen for klodens bedste tennisspillere under 21 år.

Den nykårede Paris Masters vinder skal dermed ikke spille Next Gen ATP Finals – de unges sæsonfinale – alligevel.

Det melder turneringen ud på deres hjemmeside.

Holger Rune står dog stadig som førstereserve til Nitto ATP Finals, der er sæsonafslutningen for de otte bedst placerede på verdensranglisten.

Foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON
Vis mere

Til de unges sæsonfinale har verdensetteren Carlos Alcaraz trukket sig fra turneringen. Det samme har den 19-årige spanier gjort til Nitto ATP Finals.

Det er det afbud, der gør, at Holger Rune er ny førstereserve, da danskeren med sejren i Paris brager op som nummer 10 i verden, når ATP-ranglisten opdateres mandag.

»Hvis du havde sagt til mig for fire uger siden, at jeg ville komme i top-10 og være førstereserve i sæsonfinalen, så havde jeg sagt 'Undskyld, hvad?' Nu er jeg her, så jeg er super stolt,« sagde Holger Rune efter den historiske sejr over Novak Djokovic i Paris.

Den prestigefyldte sæsonfinale spilles i Torino 13.-20. november, hvor blandt andre Novak Djokovic og Daniil Medvedev stiller op.

Hvis en af de otte spillere får en skade eller melder afbud af en anden grund, kommer Holger Rune i spil i turneringen, der aldrig har haft deltagelse af en mandlig dansk tennisspiller før.