Roger Federer må se sig besejret i jagten på karrierens sjette triumf i tennisturneringen Indian Wells.

Den østrigske tennisspiller Dominic Thiem besejrede overraskende favoritten Roger Federer i finalen i Indian Wells.

Ottendeseedede Thiem vandt i tre sæt med 3-6, 6-3, 7-5 natten til mandag dansk tid.

Schweiziske Federer havde ellers kurs mod karrierens sjette triumf i turneringen, der hvert år afholdes i Indian Wells i Californien, USA.

Men den fjerdeseedede Federer måtte se sig slået på målstregen af den 25-årige østriger, som dermed vinder sin første Masters-turnering.

- Jeg tror ikke, at jeg har ret til at lykønske dig, du har 88 titler mere, end jeg har, sagde Thiem til Federer, da han modtog sin pokal efter kampen. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Indian Wells rangerer som Masters-turnering lige under de fire grand slamturneringer.

Thiem er den første østriger, der vinder en Masters-titel, siden Thomas Muster i Miami i 1997.

Det er andet år i træk, at Federer taber finalen i Indian Wells. Sidste år måtte han bøje sig for argentineren Juan Martin del Potro.

- Det har været en god uge for mig, selv om det ikke lykkedes for mig, lød det fra Federer efter finalen ifølge AFP.

- Tillykke til Dominic. Godt spil til slut, du har fortjent det.

For kvindernes vedkommende endte finalen i Indian Wells endnu mere overraskende.

Her besejrede den blot 18-årige canadiske Bianca Andreescu favoritten Angelique Kerber.

Den canadiske teenager vandt i tre sæt med 6-4, 3-6, 6-4 over ottendeseedede Kerber.

Andreescu er den første wild card-spiller nogensinde, der vinder finalen i Indian Wells. Hun er desuden den næstyngste vinder i turneringens historie.

- Dette øjeblik er blevet virkeligt, så det er meget, meget vildt, lød det efter kampen fra Andreescu.