Den største udfordring i tennisverdenen er at møde Rafael Nadal på grus, mener Novak Djokovic før semifinalen.

Rivaliseringen har varet i mere end 15 år, og fredag skrives et nyt kapitel i historien om de to tennisstjerner Rafael Nadal og Novak Djokovic.

Sammen med Roger Federer har de to domineret tennisscenen tungt, siden de dukkede op på ATP Touren, og nu ramler de igen sammen i French Open.

- Det er selvfølgelig en semifinale, der bliver set frem til, siger serbiske Novak Djokovic ifølge AFP.

Rafael Nadal er på papiret favorit til at snuppe billetten til finalen i grand slam-turneringen i Paris.

Siden sin debut på gruset i French Open i 2005 har den 35-årige spanier kun tabt to kampe. Det har hjulpet ham til at vinde turneringen 13 gange.

Novak Djokovic behøver dog ikke give op på forhånd. Han har nemlig en bemærkelsesværdig milepæl inden for rækkevidde.

Løber han med sejren i semifinalen og senere French Open-trofæet, bliver han den bare anden tennisspiller, der vinder alle fire grand slam-turneringer to gange. Den første var australske Rod Laver i 1960'erne.

Derfor er der lagt op til et gigantisk brag på Court Philippe Chatrier fredag, men selv om Djokovic har masser at spille for, erkender han, at Nadal bliver svær at fælde.

- Det er ikke som alle andre kampe. Lad os se det i øjnene. Det er den største udfordring, man kan få, når man skal spille på grus mod Nadal på den her bane. Det bliver ikke større end det.

- Der er ekstra intensitet og forventning. Følelsen er en anden, når man går på banen med ham. Det er derfor, vores rivalisering har været så historisk for sporten, siger Novak Djokovic.

Rafael Nadal forsøger at nedtone betydningen af kampen en smule.

- Det er en semifinale, ikke en finale. Der er stor forskel, siger Nadal.

Spanieren kan dog se frem til at møde en toptændt serber, når de går på banen 17.30 fredag eftermiddag.

- Jeg er selvsikker. Jeg tror på, at jeg kan vinde. Ellers ville jeg ikke være her. Jeg håber, vi får en fed kamp, siger Novak Djokovic.

Hvis Rafael Nadal løber med finalebilletten og senere vinder turneringen, så bliver han den spiller, der har flest grand slam-titler på cv'et.

Lige nu deler han førstepladsen med Roger Federer. De har begge vundet 20. Novak Djokovic har vundet 18 grand slam-turneringer.

De øvrige grand slam-turneringer er Australian Open, Wimbledon og US Open.

/ritzau/