Den forsvarende Wimbledon-mester Novak Djokovic vandt onsdag over sydafrikaner i gentagelse af 2018-finale.

Verdensetteren i tennis Novak Djokovic er klar til tredje runde af grand slam-turneringen Wimbledon.

Onsdag vandt den forsvarende mester med tre gange 6-3 over sydafrikanske Kevin Anderson i en gentagelse af finalen fra 2018.

Med til historien fra onsdagens kamp hører også, at serberen gled og faldt mindst fem gange på Centre Court, hvor kampen blev spillet.

Netop Wimbledons berømte græs har de seneste dage været heftigt udskældt efter en række fald og skader hos forskellige spillere. Men heldigvis for Djokovic kom han ikke noget til.

Tirsdag blev Serena Williams øjensynligt skadet efter at være gledet på samme græs. Også Roger Federers modstander tirsdag, franske Adrian Mannarino, måtte opgive at fuldføre grundet en knæskade efter et fald i kampen.

Wimbledons arrangører har forsvaret græsset. Men man har erkendt, at det våde vejr over London har drillet så meget, at det har påvirket banerne.

Djokovic sigter efter sin Wimbledon-titel nummer seks. Og hvis det sker, tangerer han rekorden for flest grand slam-sejre hos herrerne. Her topper Federer og Rafael Nadal med 20 titler hver.

Onsdag var den tidligere Wimbledon-vinder Andy Murray også i kamp mod den upåagtede tysker Oscar Otte.

Og det blev en overraskende tæt affære, hvor briten i sidste ende trak det længste strå efter fem udmagrende sæt og en sejr på 6-3, 4-6, 4-6, 6-4, 6-2.

Murray, der ligger nummer 118 på verdensranglisten, er med på et wildcard i dette års turnering, mens han arbejder sig tilbage i form efter en hofteoperation.

Ligesom Djokovic gjorde det, skøjtede briten også rundt på det glatte underlag flere gange i opgøret mod tyskeren.

Murray møder i næste runde den tiende seedede canadier Denis Shapovalov.

/ritzau/