Novak Djokovic var i problemer i første sæt, men vandt over Roger Federer i semifinalen i Australian Open.

Novak Djokovic fik ikke den bedste start på semifinalen mod Roger Federer i Australian Open torsdag formiddag.

Den andenseedede serber kom bagud 0-2 i første sæt og var blot to point fra at afgive sættet til Federer ved stillingen 3-5.

Alligevel fik 32-årige Djokovic vendt opgøret mod den seks år ældre schweizer og endte med at vinde sikkert i tre sæt.

- Han (Federer, red.) startede godt, og jeg var nervøs i begyndelsen, siger serberen i interviewet på banen efter kampen.

- Det var ikke den rigtige indstilling fra min side i starten af kampen. Jeg så mere på, hvordan han bevægede sig i stedet for at spille mit spil.

- Jeg formåede at kæmpe mig tilbage i første sæt, og det var vigtigt at vinde det sæt. Mentalt slappede jeg mere af efter det.

Kampen mellem de to tennisstjerner var deres møde nummer 50. Sejren til Djokovic bringer ham op på 27 sejre over Federer, som han også har tabt til 23 gange.

38-årige Federer så undervejs i semifinalen ud til at kæmpe lidt med nogle småskader og havde svært ved at bevæge sig helt frit.

- Respekt til Roger for at stille op. Han var tydeligvis skadet og var ikke på sit højeste niveau, siger Djokovic.

I finalen søndag skal han op mod enten Alexander Zverev fra Tyskland eller østrigske Dominic Thiem, der onsdag slog verdensetteren Rafael Nadal ud af turneringen. De to spiller semifinale fredag.

Trods nederlaget tror Federer stadig på, at han en gang i fremtiden kan skrive flere grand slam-titler på cv'et.

- Med det år, jeg havde sidste år, og med mit spil nu og hvordan jeg klarer den, kan jeg stadig vinde, siger schweizeren ifølge nyhedsbureauet AFP.

Han afviser ikke, at han også næste år vil være at finde i Melbourne i jagten på sin syvende Australian Open-titel.

- Man ved aldrig, hvad fremtiden bringer. Slet ikke i min alder. Jeg er selvsikker. For at være ærlig har jeg det godt med, hvordan jeg har det. Jeg har ikke planer om at stoppe karrieren, siger Federer.

/ritzau/