Dansk Tennis Forbund har valgt at give fuld økonomisk støtte til stortalentet Clara Tauson, når hun i begyndelsen af september skal spille US Open i juniorrækken.

Det danske tennistalent Clara Tauson er som blot den anden danske pigejunior siden Caroline Wozniacki udtaget til en stor Grand Slam-turnering.

I slutningen af måneden skal den 14-årige pige, som BT mandag bragte en længere artikel om, til New York for at spille en af de mest prestigefyldte tennisturneringer i verden, US Open.

Clara Tauson træder ind i kvalifikationen, hvor hun skal vinde tre kampe for at spille sig ind i hovedturneringen. Men det så ellers længe ud til, at hun slet ikke skulle være en del af turneringen.

Da BT talte med tennistalentet i sidste uge, lå Clara Tauson nummer 80 på verdensranglisten for piger under 18 år, hvilket var to pladser for lavt til at kunne komme med. Men inden tilmeldingsfristen til turneringen lukkede tirsdag i sidste uge, tikkede der en glædelig nyhed ind hos Clara Tauson. To personer over hende på ranglisten havde meldt fra, kunne Søren Tauson, Clara Tausons far, fortælle til BT.

»Søndag morgen vågnede jeg til et jubelskrig fra køkkenet. Det var Clara, der havde tjekket deltagerlisten til turneringen og kunne se, at hun nu var tilmeldt. Hun reagerede med et stort glædesudbrud, der vækkede resten af huset. Hun er dybt lykkelig,« siger Søren Tauson, der også fortæller, at hans datter har drømt om at skulle spille med i en Grand Slam-turnering i mange år.

Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Men en tur til New York for at spille tennis er ikke gratis. Og da Clara Tauson i stor stil spiller tennis for familiens penge og kun har materialesponsorer, stod Tauson-familien pludselig over for en stor udgift.

»Rent sportsligt er Clara jo med i turneringen. Så nu er vi i gang med at se på økonomien. Alle ved, hvor dyrt det er at rejse til New York og leve. Jeg vil tro, at sådan en tur for Clara og en træner vil koste omkring 50.000 kroner, og det er ikke noget, familiens økonomi kan løfte lige nu,« fortæller Søren Tauson.

Derfor har familien aktivt forsøgt at finde sponsorer, der vil hjælpe Clara til US Open.

»Dansk Tennis Forbund har fortalt, at man vil støtte Claras tur derover. Men vi ved endnu ikke med hvor meget. Vi regner med at have en stor del af turen finansieret, inden vi tager afsted. Det er forventeligt, at familien selv skal betale 20.000 kroner,« fortæller Søren Tauson.

Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Men da BT ringer til formanden for Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen, for at spørge, hvor meget støtte man vil sende i Clara Tausons retning, er svaret klart.

»Som udgangspunkt vil vi betale hele turen for Clara og hendes træner. Vi er selv ret pressede som forbund økonomisk, så det er svært at bruge mange penge på få spillere. Men det vil være ærgerligt at bakke ud, når Clara er kommet så langt,« siger formanden.

Han mener, at det er værd at bruge så meget af budgettet på en enkelt spiller, fordi der er tale om en Grand Slam-turnering.

»Hele opmærksomheden og virakken omkring US Open kommer Clara til at få rigtig meget ud af. Det vil hjælpe hende meget i fremtiden. Det er positivt, at hun kommer med, for vi har arbejdet mod det her længe. Det er en stor succes for dansk tennis,« siger Jens Anker Andersen.

Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Og familien Tauson er glad for, at Dansk Tennis Forbind vil satse på Clara Tauson.

»Vi er utroligt glade for, at vi nu kan begynde at planlægge turen. Uden støtten fra Dansk Tennis Forbund var US Open for Claras vedkommende ikke blevet til noget. Støtten betyder, at Clara nu ikke bare kan komme til US Open, men det giver også råderum i familiens økonomi til, at Clara kan komme afsted til de efterfølgende turneringer på europæisk grund,« siger Søren Tauson.

Det danske tennistalent rejser til New York, hvor turneringen spilles, i slutningen af august. Det er planlagt, at hun skal have en af sine to trænere med, Lars Christensen eller Kenneth Carlsen. Søren Tauson fortæller dog også, at familien overvejer at sende en forælder med, når man tager datterens alder i betragtning.