Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

To unge danskere er usandsynligt talentfulde med en ketsjer i hænderne. Så gode, at begge med høj hastighed slår sig vej mod verdenstoppen.

Der er naturligvis tale om de to unge tennishåb Holger Rune og Clara Tauson, der begge kun er fyldt 18 år.

Holger Rune har i år taget et overordentligt stort spring på verdensranglisten, da han i starten af året indtog en 474.-plads. Siden da er han rykket hele 341 pladser frem på ni måneder til 133.-pladsen. Det kvindelige tennistalent Clara Tauson er ligeledes rykket mange pladser frem i år. I januar var hun på 152.-pladsen, som hun sidenhen har byttet ud med en 52.-plads. Mangeårig tennisekspert og kommentator på Eurosport Michael Mortensen spår de to talenter en stor fremtid.

»Dansk tennis har to spillere, der har et kæmpe udviklingspotentiale. Hvis de kan holde sig skadefri, vil jeg skyde på, at vi har to spillere blandt de 20-30 bedste spillere i verden. Måske endnu bedre,« siger han.

Foto: Sarah Stier
Vis mere

Onsdag slog Holger Rune italienske Lorenzo Sonego, der ligger nummer 24 på verdensranglisten. Og det mener Michael Mortensen sender et tydeligt signal.

»At slå ham er et tegn på, at han har taget et stort spring udviklingsmæssigt, og det kommer han også til rangeringsmæssigt,« siger han.

Resultaterne og niveauet, som Holger Rune har vist, har også vakt genklang ude i tennisverdenen, samt hos verdens bedste tennisspiller, Novak Djokovic, der tidligere har inviteret Holger Rune til at træne med serberen.

»Djokovic siger ikke ja til at træne med Holger, hvis han ikke har niveauet, der skal til. Det gider han ikke bruge tid på, og det er et kæmpe skulderklap til Holger. At Djokovic vælger at invitere ham til at træne med ham. Det siger jo alt,« siger Michael Mortensen.

Foto: Gerry Schmit via www.imago-image
Vis mere

Clara Tausons imponerende resultater i en ung alder har trukket sammenligninger med den danske superstjerne Caroline Wozniacki, der førhen lå som nummer 1 i verden. Tauson gjorde sig for alvor bemærket og startede sammenligningerne, da hun som 13-årig blev den yngste danmarksmester nogensinde. Den tidligere indehaver var Wozniacki, der formåede at vinde titlen i en alder af 14.

»Det, Clara Tauson allerede har præsteret i år og vundet tre titler, hvor hun blandt andet vandt over Raducanu, er et statement om, hvad hun er i stand til. Hun sætter tyk streg under, at hun er en verdensklassespiller,« siger Michael Mortensen.

Men at sammenligne Tauson med Wozniacki mener Michael Mortensen, er svært, og at man skal være påpasselig med det, da det var en anden tid, dengang Wozniacki spillede.

Alligevel er det interessant at kigge på, hvordan Danmarks nye unge håb på kvindesiden klarer sig sammenlignet med, da 'Miss Sunshine' havde samme alder. Det kan du se herunder:

Helt så højt som Tauson ligger Holger Rune endnu ikke, men selvom en plads som nummer 133 på verdensranglisten måske lyder knap så imponerende, så er det ikke noget, man skal tage fejl af.

»Han er en spiller, som hele tennisverdenen har store forventninger til, fordi han er så ung og allerede har opnået så flotte resultater,« siger Michael Mortensen.

Hvis man kigger på Holger Runes alderssvarende konkurrenters placering på verdensranglisten, giver det også et helt andet billede.

Han er således den næstbedste spiller i verden, der endnu ikke er fyldt 19. Kun overgået af spanske Carlos Alcaraz, der er oppe som nummer 38 i verden.

Andre læser også