Sikke en Wimbledon-debut. Med sejr på 6-4, 0-6, 6-2 over tyskeren Tatjana Maria er den dansk-amerikanske tennisspiller Julia Boserup klar til anden runde.

»Det var godt at komme gennem den kamp. Der var en helt speciel stemning på banen. Men det var svære forhold at spille under. Det havde jo regnet, så banen var glat,« sagde Julia Boserup, der er barn af danske forældre, men som til daglig bor i USA.

»Sejren betyder rigtig meget for mig. Jeg føler, at mit spil bliver bedre og bedre,« sagde Julia Boserup.

Hun lagde ikke skjul på, at hun har det fint med, at der pludselig er kommet dansk interesse for hende.

»Jeg synes, at det er sjovt og hyggeligt, at man følger mig i Danmark. Men jeg føler mig også meget dansk. Min søster har de seneste fem år boet i København, så jeg besøger hende ofte der,« sagde Julia Boserup, der ikke afviste, at hun på et tidspunkt vælger at spille på det danske tennislandshold.

»Kenneth Carlsen (Fed Cup-kaptajn, red.) har kontaktet mig. Men før jeg bestemmer mig, vil jeg have min placering på verdensranglisten højere op. Jeg vil ikke spille for Danmark for pengenes skyld. Jeg vil blive selvstændig med mit tennis og først derefter tage en beslutning. Men jeg kan godt se, at det ville være sjovt at spille for Danmark. Det ville jeg være stolt over, hvis jeg kunne. Jeg venter dog med at tage beslutningen til jeg føler, at jeg er parat til det,« sagde Julia Boserup.

Sejren betyder, at Julia Boserup hopper fra en øjeblikkelig verdensrangliste-placering som nummer 225 til omkring nummer 160.

»Et af mine mål er, at jeg skal i top-100, og jeg føler, at jeg har niveauet til det. Jeg tror, at det kan lykkes. Jeg skal bare blive ved med at udvikle mit spil,« sagde Julia Boserup.

I anden runde skal hun møde den 7. seedede schweizer Belinda Bencic.