Tennistalentet Holger Rune, der i fjor vandt juniorernes French Open, led nederlag i sæsonpremieren ved Challenger-seniorturneringen Internationaux BNP Paribas i byen Noumea på øen Ny Kaledonien øst for Australien.

Således tabte han 1-6, 4-6 til den 32-årige tysker Matthias Bachinger, der ligger nummer 218 på verdensranglisten, hvor den 16-årige dansker er placeret som nummer 1.019.

»Der er ikke helt hul på bylden i seniorkampe endnu,« siger hans mor og manager, Aneke Rune, til B.T. og tilføjer:

»Vi står altid med udfordringer som denne, når Holger skifter fra et niveau til et andet. Så vi tager det i stiv arm, selvom Holger naturligvis hader at tabe, og humøret kunne være bedre lige nu.«

Holger Rune i aktion på træningsbanen på Boca Raton Resort & Club i Florida. I hjørnet - klædt i sort - ses træner Lars Christensen.
Holger Rune i aktion på træningsbanen på Boca Raton Resort & Club i Florida. I hjørnet - klædt i sort - ses træner Lars Christensen. Foto: Mouratoglou Academy
Vis mere

Efter kampen mod Matthias Bachtinger havde man i teamet omkring Holger Rune en lang række overvejelser.

»Måske tror han, at han skal spille bedre end sit niveau? Måske tror han, at han skal vise, hvor godt han kan spille? Det er nogle af de spørgsmål, vi skal have vendt og løst, så han 'bare' kan gå ind og spille, det han kan. Han burde jo se sig selv som underdog, eftersom han blot er 16 år, men med det spil, han har, og de høje krav og forventninger, han har til sig selv, har han aldrig set sig selv som underdog. Lige fra han var lille. Og det er jo også super positivt,« siger Aneke Rune.

Holger Rune fortsætter til New Zealand, hvor han er med i kvalifikationen til ATP-turneringen ASB Classic, der indledes mandag 13. januar i Auckland.

»Vi kigger på flyforbindelse lige nu og kan komme af sted fra Ny Kaledonien enten onsdag eller fredag. Folk her siger, det blæser fuldkommen vanvittigt i Auckland. Så jeg tænker, vi træner her frem til på fredag,« siger Aneke Rune, der afviser, at deltagelse i juniorernes Australian Open sidst på måneden kan komme på tale.

Mor og manager Aneke Rune prioriterer at følge mindst et træningspas med Holger Rune om dagen, og hun rejser med ud til alle træningslejre og turneringer i udlandet. Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Mor og manager Aneke Rune prioriterer at følge mindst et træningspas med Holger Rune om dagen, og hun rejser med ud til alle træningslejre og turneringer i udlandet. Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Det niveau, der spilles på hos juniorerne, er meget anderledes end seniorernes. Vi har ikke travlt og derfor behøver vi ikke panikke, når han taber. Så vi gør klogest i at holde os på udviklingstoget nu og ikke steppe tilbage til junior for lidt hurtig succes, der ikke umiddelbart kan omsættes eller er anvendeligt i senior, som jo alt andet lige er der, vi skal nå toppen nu,« siger Aneke Rune.

Holger Rune var med i turneringen i Ny Kaledonien på et wildcard, som han havde fået efter en resultatmæssig stærk 2019-sæson.

Sidste år bød blandt andet på triumfer i juniorernes French Open og sæsonfinalen samt en førsteplads på juniorernes verdensrangliste. Men Matthias Bachinger har også tidligere vist højt topniveau og nåede sin højeste placering på herrernes verdensrangliste, da han i 2011 lå nummer 85.

Tyskeren har i løbet af sin karriere blandt andet besejret den tidligere nummer fem på senior-verdensrangliste i herresingle Kei Nishikori fra Japan.