Det 16-årige danske tennistalent Holger Vitus Nødskov Rune har netop vundet French Open for juniorer.

Danskeren kunne løfte armene over hovedet og give et sejrsbrøl, da han vandt over amerikanske Alex Kodat med cifrene 6-3, 6-7, 6-0.

Rune har spillet en overbevisende gang tennis hele turneringen igennem, hvor at han har vundet alle sine kampe i to sæt.

Men i finalen, som blev midlertidig afbrudt på grund af regn, fik han kamp til stregen, og der skulle et tredje sæt til, før sejren kom i hus.

Til dagligt repræsenterer han Hellerup Idræts Klub, og hans største resultat indtil sejren i dag var europamesterskabet i U14-herresingle, som han vandt i 2017.

Man må altså sige, at dansk juniortennis indtil videre viser sig fra sin bedste side i 2019.

Det er nemlig den anden Grand Slam-turnering med dansk finalevinder. I januar vandt stortalentet Clara Tauson Australian Open.

Holger Rune er den anden danske herresinglespiller, der vinder en Gram Slam for juniorer. Sidst det skete var i 1999, hvor Kristian Pless vandt Australian Open og blev nummer to i både Wimbledon og US Open samme år.

Caroline Wozniacki, der vandt seniorudgaven af Australian Open i 2018, har også prøvet at vinde en Grand Slam-finale i juniorregi. I 2006 sejrede hun i Wimbledon for piger.