Den blot 15-årige Holger Vitus Nødskov Rune tog fredag en stor skalp, da han vandt turneringen Smash Academy ITF Junior i Cairo.

I finalen besejrede danskeren den knap to år ældre Gustaf Ström fra Sverige med 6-4, 6-3 og kunne for første gang løfte trofæet i en Grade 2-turnering, der er det tredjehøjeste niveau på juniortouren.

Grusturneringen blev spillet i bagende varme, men det var intet problem for Holger Rune, der ugen igennem spillede på et imponerende niveauf, selvom han i ugen op til døjede med lidt knæproblemer.

Det danske stortalent har tidligere været i fire Grade 2-semifinaler og dermed var finalesejren også danskerens hidtil største resultat i ITF-regi.

Holger Rune
Holger Rune Foto: Privatfoto
Vis mere

Dermed fortsætter Holger Rune med at bevise, at han er værd at holde øje med. Tilbage i april fik han sin seniordebut for det danske Davis Cup-landshold, hvor han overraskende vandt sin kamp mod verdensranglistens nummer 311.

Med sin debut slog han samtidig en 70 år gammel rekord, da han blev den yngste dansker nogensinde til at komme i aktion for Davis Cup-holdet - en rekord han tog fra selveste Kurt Nielsen.

Holger Rune er i øjeblikket verdens bedste tennisspiller i sin årgang og er placeret som nummer 82 på juniorverdensranglisten.

Med sin turneringssejr i Cairo kan han dog se frem til et stort spring frem.