Danmark har ikke længere en repræsentant siddende i bestyrelsen hos det Internationale Tennis Forbund, ITF.

På et møde i Portugals hovedstad, Lissabon, opnåede Thomas Kønigsfeldt ikke genvalg til den post, han har haft siden 2015.

»Det er et stort tab,« siger Dansk Tennis Forbunds formand, Henrik Thorsøe Pedersen, til B.T. og tilføjer:

»Men vi må erkende, at han var et pænt stykke fra at kunne blive siddende. Der skulle et par hundrede stemmer til, men Kønigsfeldt fik desværre kun 161.«

Thomas Kønigsfeldt, til højre, sammen med Kronprins Frederik på Wimbledon-anlægget i London.
Thomas Kønigsfeldt, til højre, sammen med Kronprins Frederik på Wimbledon-anlægget i London.
Vis mere

Ifølge Henrik Thorsøe Pedersen mister verdens mindre tennislande nu en betydende talsmand.

»Man må sige, at han i sin periode i ITF's bestyrelse er lykkedes med flere ting. Blandt andet i forbindelse med Davis Cup'en, hvor deltagelse ikke har kostet os penge,« siger Henrik Thorsøe Pedersen.

Han lægger ikke skjul på, at han gerne havde set Thomas Kønigsfeldt fortsætte i ITF's bestyrelse.

»Vi har i dansk idræt nogle væsentlige værdier omkring for eksempel korruption, doping og matchfixing. Der er lande, hvor man har mere lempelige syn på de ting. Fremover bliver det sværere for os i dansk tennis at få vores synspunkter på de punkter fremført,« siger Henrik Thorsøe Pedersen.

David Haggerty, billedet, er blevet genvalgt som formand for bestyrelsen i det Internationale Tennisforbund.
David Haggerty, billedet, er blevet genvalgt som formand for bestyrelsen i det Internationale Tennisforbund. Foto: JAVIER SORIANO
Vis mere

Om fire år er der valg til ITF's 16 personers store bestyrelse igen.

»Jeg tør ikke sige, om vi til den tid vil gøre et forsøg på igen at få en leder indvalgt. Lige nu er Thomas Kønigsfeldt på ferie. Når han kommer hjem fra denne, sætter vi os ned og taler den nye situation igennem,« siger Henrik Thorsøe Pedersen.

Thomas Kønigsfeldt lægger ikke skjul på, at han er ærgerlig over, at han ikke længere skal være med til at træffe beslutninger om udviklingen i international tennis.

»Fravalget af mig kommer som en kæmpe overraskelse. Jeg havde helt klart forventet flere stemmer end dem, jeg fik. Nu er nordisk tennis ikke repræsenteret i ITF's bestyrelse. Det faktum har jeg det ikke specielt godt med,« siger han.

På ITF's møde i Lissabon var der også valg til formandsposten. Hertil blev amerikaneren David Haggerty genvalgt.

»Haggerty har de seneste dage kontaktet mig på mail, om jeg er interesseret i at få sæde i en af ITF's kommisioner. Men hvad det arbejde helt præcist indebærer, er jeg endnu ikke vidende om,« siger Thomas Kønigsfeldt.