Clara Tausons debut i verdens mest prestigefyldte tennisturnering blev en kort fornøjelse.

Den talentfulde dansker måtte i første runde bøje sig for Barbora Krejcikova fra Tjekkiet, der uden de store problemer vandt med 6-3, 6-2.

14.-seedede Krejcikova afgjorde kampen ved at bryde Tausons serv for tredje gang i andet sæt og møder nu tyske Andrea Petkovic i anden runde.

At danskeren måtte gå fra banen som taber, er ikke nogen stor overraskelse. Det er blot to uger, siden tjekken vandt French Open, og formstærke Krejcikova er nu noteret for 13 vundne kampe i træk.

De to spillere måtte vente dog længe på at komme i aktion på det tætklippede græs i London.

Kampen var oprindelig programsat til først på eftermiddagen, men som så ofte før i Wimbledon blev planerne forpurret af vedvarende regn over den britiske hovedstad.

Først ud på aftenen var vejret godt nok til, at spillerne kunne komme på banen, og i starten var Tauson faktisk i stand til at skabe en forholdsvis jævnbyrdig kamp.

Man fik dog et fingerpeg om, hvor det bar hen, da Krejcikova lavede kampens første servegennembrud til føring på 4-2. Det blev eneste brud i første sæt, som storfavoritten vandt med 6-3.

Clara Tauson vil formentlig ærgre sig over en del uprovokerede fejl, og at hun ikke udnyttede en eneste af sine fem breakbolde.

Alene i andet sæt havde hun fire muligheder for at bryde Krejcikovas serv, men tjekken fik afværget hver gang.

Til gengæld tabte Tauson sine to første servepartier, og dermed var håbet om en overraskelse reelt forsvundet.

Danskeren er dog ikke helt færdig på det berømte anlæg. Hun er nemlig også med i doublerækken, hvor hun onsdag træder ind i turneringen sammen med sin hviderussiske makker, Aliaksandra Sasnovich.

/ritzau/

Du kan genopleve danskerens Wimbledon-debut i LIVE-bloggen herunder: