Det er ikke en ny Caroline Wozniacki, men 13-årige Clara Tauson er det bedste bud på den næste ’rigtigt dygtige’ kvindelige tennisspiller fra Danmark.

Det siger sportschef i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Buus Andersen, som BT har talt med oven på nyheden om, at Caroline Wozniackis karriere ifølge far og træner, Piotr Wozniacki, lakker mod enden.

Er der nogen arvtagere på vej på kvindesiden?

»Det er svært at være arvtager efter Caroline. Jeg synes, vi har dygtige unge spillere på verdensranglisten, som er på vej op, og vi har dygtige juniorer,« siger Jens Anker Buus Andersen og peger på en nykåret og meget ung danmarksmester.

For en måned siden blev 13-årige Clara Tauson dansk mester i tennis, og dermed vippede hun Caroline Wozniacki af pinden som den yngste vinder i DM-historien. I 2004 blev Wozniacki danmarksmester i en alder af 14 år.

Med Wozniackis måske forestående karrierestop presser et nærliggende spørgsmål sig på.

Når Clara Tauson har slået Caroline Wozniackis rekord som den yngste danmarksmester nogensinde, er hun så det bedste bud på en ny Wozniacki?

»Der kommer ikke nogen ny Wozniacki. Men hun er det bedste bud på den næste rigtigt dygtige danske kvindelige tennisspiller,« siger sportschefen i Dansk Tennis Forbund.

6. august blev Clara Tauson, som er niece til den tidligere professionelle tennisspiller og nuværende tennisekspert Michael Tauson, dansk mester med en sejr på 4-6, 6-1, 7-5 over 15-årige Hannah Viller Møller, som også bliver fremhævet af Jens Anker Buus Andersen.

Om Clara Tauson, der allerede har snuppet én rekord fra Caroline Wozniacki, kan gå i den 26-årige tidligere verdensetters fodspor, vil Michael Tauson dog ikke sige.

»At måle sig med Caroline er en alvorlig mundfuld lige nu. Clara har et stort talent og et kæmpe potentiale, men der er masser af hårdt arbejde foran hende, men umiddelbart ser det rigtigt lovende ud,« siger Michael Tauson til BT.

Michael Tauson er sportschef i Gentofte Tennisklub, hvor niecen også spiller. Som sparringspartner har han et indgående kendskab til niecens evner på en tennisbane.

»Hun kan alle slag. Hun har et stort repertoire og er teknisk meget velfunderet. Hun er en stor og stærk pige, som også er stærk mentalt,« siger han og erkender, at svaghederne er få.

19-årige Emilie Francati, der også kunne være et bud på Danmarks næste Wozniacki Vis mere

Når det gælder fremtiden for dansk kvindetennis, nævner Jens Anker Buus Andersen også 19-årige Emilie Francati og 24-årige Karen Barritza, der ligger henholdsvis nummer 586 og 461 på den seneste verdensrangliste fra WTA.

Og lige nu træner en kun 13-årig danmarksmester benhårdt fire-fem timer hver dag på at være med til at tegne fremtiden.

»Det er kæmpestort at vinde DM som 13-årig. Potentialet er stort. Der er mange 13-årige ude i verden, der har Claras potentiale. Hun er dér, hvor hun skal være i forhold til sin alder i forhold til at blive rigtig dygtig, men der er et stykke vej endnu,« lyder det fra DTFs sportschef.