Dansk tennishistorie strækker sig over 100 år tilbage i tiden. Men hvem er alle tiders største danske spiller? Sporten.dks udsendte ved Wimbledon har et bud. Men du kan være med til at bestemme i afstemningen på forsiden.

KOMMENTAR

Bare 18 år og dansk idræts i øjeblikket mest hotte profil i udlandet. Navnet er Caroline Wozniacki. Pt. nummer ni på verdensranglisten i damesingle. Men er hun den bedste tennisspiller, Danmark har opfostret gennem de seneste 100 år?

Et godt spørgsmål. Diskussionerne på Sportens redaktion har det seneste stykke tid været højlydte. Men denne artikels forfatter vover pelsen og påstår, at Caroline Wozniacki stadig mangler en del i at kunne tage titlen.

Det er flot, at hun allerede som teenager i en verdensomspændende og økonomisk velfunderet idræt som tennis er blandt de ypperste atleter. Adskillige turneringssejre og upåklagelig opførsel både på og uden for banen har skæppet godt i karakterbogen. Men, men, men…

Caroline Wozniacki mangler stadig at levere et topresultat. I 1950’erne var Kurt Nielsen i to Wimbledon-finaler. Årtiet efter nåede Jan Leschly
semifinalen ved US Open, og i begyndelsen af århundredet var Sofie Castenschiold tabende finalist i damesingle ved De Olympiske Lege i Stockholm.

Disse resultater har Caroline Wozniacki langt fra opnået endnu, og derfor er hun ’kun’ rangeret som nummer fire på nedenstående Top 10-liste over ’de bedste danske tennisspillere gennem tiderne’.

Sejrene, der har skaffet hende ind i verdensranglistens Top 10, er primært erobret i mindre turneringer. Således mangler hun stadig at gøre sig gældende ved mindst en af de fire Grand Slam-turneringer; Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open.

Foreløbig har hun deltaget i ni af disse. Én gang er hun slået ud i første runde. Henholdsvis to og fire gange er hun røget ud i anden og tredje runde. Mens det sluttelig er blevet til to gange exit i fjerde runde.

Storspillere kendetegnes på deres præstationer.Se for eksempel på Roger Federer. At han har vundet sammenlagt 59 turneringssejre, er for ret mange andre end ham selv, revnende ligegyldigt. Nej, det er hans 14 Grand Slam-sejre, der har skabt ham den enorme anseelse i sportsverdenen.
Caroline Wozniacki skal dog bare klø på. Meget snart - måske allerede i de kommende to ugers turnering i Wimbledon – slår hun til.

Denne klummes forfatter bliver ikke overrasket, hvis hun klarer sig godt. Hun besidder evnerne til at kunne begå sig blandt de allerbedste på det lynhurtige græsunderlag. Målsætningen om ’engang at blive nummer ét på verdensranglisten’ er tydeligt meldt ud. Og selvtilliden er i top efter finalesejren ved den netop afviklede WTA-turnering i Eastbourne. Jovist. Caroline Wozniacki haler godt og grundigt ind på Kurt & Co.

Eller hvad siger du, kære læser? Har Wozniacki allerede overhalet? Er det Kurt eller Caro, der er størst i Danmark? Eller en helt tredje.

Afgiv din stemme på din favorit på forsiden af www.sporten.dk. Se også top 10-listen herunder over alle tiders ti bedste danske tennisspillere. Ifølge sporten.dks udsendte, Thomas Idskov:

FAKTA
Sporten.dk har analyseret de seneste 100 års tennisresultater præsteret af danske spillere ved de mest betydende turneringer (OL samt Grand Slam’erne Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open) og er kommet frem til følgende top 10-liste:

1. Kurt Nielsen
Født: 1930
Topresultater: Vinder af 25 internationale titler i perioden 1949-1960
Bedste Grand Slam-præstation: Tabende finalist i single i Wimbledon i 1953 og 1955. Vandt sammen med Althea Gibson mixeddouble-finalen ved US Open i
1957. Vandt i 1948 drengesingle-rækken ved Wimbledon
Bedste placering på verdensranglisten: ikke oplyst

2. Jan Leschly
Født: 1940
Topresultater: Skandinavisk mester i single i 1968 og 1972
Bedste Grand Slam-præstation: Tabende semifinalist i single ved US Open i 1967
Bedste placering på verdensranglisten: Nr. 10 i 1967

3. Sofie Castenschiold
Født: 1882 (død: 1979)
Topresultater: Vandt sølv i damesingle ved OL i Stockholm 1912
Bedste Grand Slam-præstation: Kvartfinalist i Wimbledon i 1910
Bedste placering på verdensranglisten: ikke oplyst

4. Caroline Wozniacki
Født: 1990
Topresultater: Vinder af fire turneringer på WTA Touren i 2008 og 2009
Bedste Grand Slam-præstation: Nåede 4. runde ved både Australian Open og US Open i 2008. Vandt i 2006 pigesingle-rækken ved Wimbledon.
Bedste placering på verdensranglisten: Nr. 9 i 2009

5. Torben Ullrich
Født: 1928
Topresultater: Vandt 10 internationale turneringer
Bedste Grand Slam-præstation: Nåede fjerde runde ved såvel French Opensom Wimbledon i 1959
Bedste placering på verdensranglisten: Nr. 96 i 1973

6. Kenneth Carlsen
Født: 1973
Topresultater: Vandt tre turneringer på ATP Touren og blev nummer ni ved OL i Atlanta 1996
Bedste Grand Slam-præstation: Nåede 4. runde ved Australian Open i 1993
Bedste placering på verdensranglisten: Nr. 41

7. Tine Scheuer-Larsen
Født: 1966
Topresultater: Tabende finalist ved WTA-turnering i Charleston, USA, i 1986.
Bedste Grand Slam-præstation: Nåede 4. runde ved French Open i 1985. Var i 1984 tabende semifinalist i French Opens pigesingle-række.
Bedste placering på verdensranglisten: Nr. 34 i 1986

8. Kristian Pless
Født: 1981
Topresultater: Vinder af drengesingle-rækken ved Australian Open 1996. Har vundet 11 af 13 singlekampe i Davis Cup.
Bedste Grand Slam-præstation: Nåede 3. runde ved Australian Open i 2002
Bedste placering på verdensranglisten: Nr. 65 i 2002

9. Frederik Fetterlein
Født: 1970
Topresultater: Besejrede Grand Slam-vinderne Goran Ivansevic og Stefan Edberg i Davis Cup
Bedste Grand Slam-præstation: Nåede aldrig længere end til 2. runde
Bedste placering på verdensranglisten: Nr. 75 i 1995

10. Eva Dyrberg
Født: 1980
Topresultater: Vandt sammen med belgieren Kim Clijsters pigedouble-rækken
ved US Open 1998
Bedste Grand Slam-præstation i Grand Slam-turnering: Nåede aldrig længere end til første runde
Bedste placering på verdensranglisten: Nr. 77 i 2002