Clara Tauson spillede sig sikkert videre ved ITF-turneringen ITF China 24A.

Det gjorde hun med en sejr over den 29-årige russer Ksenia Laskutova 6-2 6-3.

Dermed er Clara Tausen klar til ottendedelsfinalerne i turneringen.

I sidste uge røg danskeren ud i kvartfinalen på røv og albuer til verdens nummer 98, japaneren Nao Hibino, ved ITF-turneringen i Suzhou også i Kina.

Nu har danskeren altså mulighed for at spille sig i endnu en kvartfinale ved en ITF-turnering.

ITF er niveauet under WTA.

I kampen forinden havde Tauson ellers slået verdens nummer 145, Kurumi Nara. Den 16-årige dansker er i øjeblikket at finde som nummer 276 på verdensranglisten.

Der er kun to på 16 år eller under, der ligger over hende på ranglisten, hvoraf den ene er det 15-årige tennisfænomen Cori Gauff, som er nummer 68 i verden og er den eneste under 18 i top-100.

Clara Tauson vandt Australian Open for juniorer i januar, og siden fulgte en række flotte resultater.

Blandt andet debuterede hun i april på WTA-touren, hvor hun dog måtte se sig slået i tre sæt efter en ellers flot præstation. I samme måned kunne hun også fortælle til B.T., at hun faktisk vinder så meget, at hun ikke er hjemme særlig tit.

»I år har jeg måske været hjemme i Danmark en uge samlet,« fortalte hun i foråret, og selvom hun selvfølgelig savner familien, når hun er på farten, snakker hun løbende med dem.

»Sidste år var jeg mere hjemme end nu, men det hænger også sammen med, at hvis man går hele vejen, så er man jo længere tid af sted,« fortalte det danske stortalent.