Hun havde lige slået verdens nummer syv, og telefonen var efter alt at dømme rødglødende.

Men det vigtigste for Clara Tauson var at ringe til sin søster efter Australian Open-sejren over Anett Kontaveit.

»Jeg har ikke lige fået kigget på den (telefonen, red.). Jeg ringede til min søster som det første og har snakket med hende, lige indtil jeg kom herind. Så jeg har ikke rigtig fået set noget. Men jeg tror, jeg har fået en masse beskeder.«

Det fortalte en glad Clara Tauson efter sejren – den første over en top 10-spiller i karrieren – til Discovery+.

Den 19-årige danske stjerne hev sejren hjem med sætcifrene 6-2, 6-4 efter en stærk præstation i det australske, og derfor var det da også svært for søsteren at finde ord efter det, der skete i nat dansk tid.

»Hun var lidt i chok. Hun vidste ikke helt, hvad hun skulle sige. Hun var lidt målløs. Men hun var rigtig glad, og det var jeg jo selvfølgelig også,« sagde Clara Tauson, der da hun skulle sætte ord på kampen blandt andet lagde vægt på, hun fik lagt et stærkt pres og spillede godt.

Tauson fortalte desuden efter kampen, hvordan hun inden opgøret fik en peptalk af sin træner.

En peptalk, der i den grad var med til at gøre udfaldet, og hvor beskeden var klar: hun skulle tro på, hun kunne vinde kampen.

»Sidste år havde jeg måske ikke rigtig troen på, at jeg kunne slå den slags spillere, så lige før kampstart sagde han til mig: 'Du er nødt til at tro på, at du kan vinde, og så må vi se, hvad resultatet siger bagefter, men du er nødt til at tro på det' – og det gjorde jeg virkelig,« sagde Clara Tauson.

Det er første gang i karrieren, at hun er videre til tredje runde i en grand slam-turnering.

Næste modstander i Australian Open bliver Danielle Collins, og den kamp bliver spillet lørdag. Tidspunktet kendes dog ikke endnu.

Andre læser også