Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det danske tennishåb Clara Tauson er voldsomt utilfreds.

Ikke så meget fordi hun fredag tabte sin første kamp efter flere ugers sygdom, da hun led et nederlag på 3-6, 2-6 til ukrainske Marta Kostyuk i første runde af grusturneringen Madrid Open.

Nej, i stedet revser hun overfor TV 2 forskelsbehandlingen på WTA-touren, der betyder, at top 20-spillere eksempelvis kan have førsteret til træningstider, når der er turneringer.

»Det er super absurd, og jeg synes slet ikke, det er ok. De har fået lov til at få de ekstra ting, når de ligger i top-20. Det gør jeg ikke.«

»Det er bare ærgerligt, der skal være så stor forskel. De får deres eget omklædningsrum, flere bolde og flere træningsbaner«, siger 19-årige Tauson til TV 2.

Det unge danske tennishåb fortæller dog til TV 2, at selv om hun ikke umiddelbart var berettiget til en træningstid torsdag nåede at træne inden sin kamp, da den seedede Elena Rybakina spurgte danskeren, om hun ville træne med.

19-årige Tauson er placeret som nummer 41 på WTA-touren, og den placering betyder, at hun i de fleste tilfælde er useedet til turneringerne på WTA-touren.

Tauson var før Madrid Open senest i aktion ved WTA-turneringen i Miami, men her måtte hun trække sig med sygdom midt under en kamp.

Nu kan hun så begynde at forberede sig på WTA-turneringen i Rom, der løber af stablen i begyndelsen af maj.