Efter en længere pause fra turneringer gjorde Clara Tauson det. Trådte ind på den internationale scene og tog mange fans med storm.

Tiden skal skrues tilbage til september, hvor den danske tenniskomet kvalificerede sig til French Open.

For første gang skulle hun spille en grand slam i seniorrækkerne, og hun lagde ud med at så Jennifer Brady, der måneden forinden havde imponeret og nået semifinalen ved US Open.

Og det er da også sejren over amerikaneren, Clara Tauson beskriver som højdepunktet, når hun taler om sit 2020. Det fortæller hun i et interview med TV 2 Sport.

»Det var min første top-100-sejr og så mod én, der lige havde været i US Open-semifinalen. Det var ikke lige, hvad jeg havde regnet med. Specielt ikke i sådan en lang kamp. Det viste mig selv og andre, at jeg sagtens kan spille de lange kampe mod rigtig dygtige spillere. Det var helt klart højdepunktet,« fortæller den 17-årige tennisspiller, som nu ligger nummer 152 på verdensranglisten.

Sejren over Jennifer Brady medførte ikke blot hyldest hos danske eksperter. Det fik også mange på de sociale medier til at reagere.

'Wow, sikke en kamp af høj kvalitet. Den 17-årige kvalifikationsspiller Tauson slår Brady ud. Sikke en spiller på vej op,' lød det blandt andet fra den tidligere tennisspiller Brad Gilbert.

I anden runde af French Open mødte Clara Tauson også en amerikaner. Denne gang var det Danielle Collins, der stod på den anden side af nettet.

Her kæmpede den 17-årige dansker bravt, men kombinationen af lårproblemer og en stærkt spillende Collins gjorde det svært, og det endte med en sejr til amerikaneren.

Clara Tauson fortæller til TV 2 Sport, at hun håber på at kunne få lov til at spille kvalifikationskampe til Australian Open, som bliver afviklet i januar.

Lige nu er grænserne dog lukkede, og kommer man udefra og vil ind i landet, betyder det 14 dage i karantæne på et hotelværelse.