Tennis-sporten er ramt af en matchfixing-skandale.
Tennis-sporten er ramt af en matchfixing-skandale. Foto: TRACEY NEARMY

En særudsendelse i det britiske medie BBC kaster mørke skygger over den internationale tennisverden, som tilsyneladende er genstand for alvorlige sager om matchfixing og manipulerede kampe.

BBC og det amerikanske medie BuzzFeed har de seneste dage fortalt chokerende historier fra sporten, og i en særudsendelse tirsdag aften på den britiske tv- og radiostation kom den chokerende sag så igen i fokus.

Det er blandt andet 2. runde-kampen mellem Nikolai Davydenko (Rusland) og Martin Arguello (Argentina) i Sopot i Polen i 2007, som vækker mistanken om matchfixing. Og det er der umiddelbart gode grunde til.

Davydenko vandt første sæt og kom foran med et break i andet sæt på grusunderlaget i Polen. Men så begyndte der at ske mærkelige ting.

Den britiske bookmaker Betfair modtog på dette tidspunkt enorme summer fra syndikater i Rusland og Italien på en sejr til Arguello - på trods af, at Arguello på dette tidspunkt var et godt stykke bagud. Davydenko blev så pludselig skadet, havde time-outs til at blive tilset af en læge og humpede rundt, så Arguello endte med at vinde.

woz not was

Snyderne skal angiveligt have placeret over fire millioner kroner (cirka 30 millioner kroner) på udfaldet.

Allerede i 2008 blev der indledt en undersøgelse af kampen. Efterforskeren Albert Kirkby siger følgende til mediet:

»Jeg efterforskede i Tyskland, i Madrid og i London. Hurtigt fik jeg et overblik over, hvad der var sket i Polen,« siger Kirkby.

Kirkby siger videre i udsendelsen, at han rettede henvendelse til ATP, som stod for at afvikle turneringen og dermed kampen mellem Davydenko og Arguello. Ingen reaktion.

BBC og det amerikanske medie BuzzFeed afslørede søndag aften, at man er i besiddelse af filer, som dokumenterer matchfixing i tennis.

Konkret skal 16 spillere, der på et tidspunkt har ligget i top 50 på verdensranglisten, være involveret i ulovlighederne.

 

 

 

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.