Han kæmpede, kæmpede … og kæmpede lidt mere, men det var bare ikke nok.

Det skal dog ikke tage noget fra det show, som Holger Rune leverede mod verdens nummer to, Jannik Sinner.

I kvartfinalen ved Masters 1000-turneringen i Monte Carlo tyssede Holger Rune på publikum, da han var mest presset. Han overlevede flere matchbolde og vandt et vanvittigt andet sæt efter en forrygende tiebreak.

Kampen mod Sinner havde alt – bortset fra en dansk vinder. Den italienske verdenstoer endte med at sejre med cifrene 6-4, 6-7 (6-8), 6-4.  Herunder kan du læse B.T.s dom over danskerens præstation.

Sikke en komplet vanvittig forestilling, vi var vidne til!

Holger Rune var fuldstændig nede i sækken, da alt ramlede for danskeren i andet sæts tiebreak. Publikum var efter ham, men alligevel genfandt han sig selv, brugte det til noget positivt og vandt til trods for, at også en vital dommerkendelse var imod ham.

I tredje sæt gik gassen af ballonen for Holger Rune, der med en dobbeltfejl kom bagud med 3-5 – og dermed var opgøret afgjort.

Rune kan dog tage utrolig meget med sig fra en kamp mod verdens mest formstærke spiller, som han til tider udspillede med eminente stopbolde, knaldhårde forhåndsvindere og generelt velspil, der frustrerede italieneren utallige gange.

Rune kæmpede en brav kamp mod Sinner.
Rune kæmpede en brav kamp mod Sinner. Foto: Denis Balibouse/Reuters/Ritzau Scanpix
Vis mere

Holger Rune blev bortdømt på skammeligste vis i andet sæts tiebreak ved stillingen 3-2 til Rune.

En bold blev dømt inde, da kampens stoledommer gik ned på Runes baglinje og fortalte, at Sinners slag havde fat i stregen. Det, viste teknologien, var helt forkert,  men dommen stod ved magt, da der ikke bruges Hawk-Eye i Monte Carlo.

I stedet for at være foran med 4-2, blev stillingen 3-3 i en tiebreak, som Holger Rune alligevel endte med at vinde på fantastisk vis. 

Det viser bare, hvor vild han er, når han virker bliver tændt, men det var ikke nok til at slå den koldblodige italiener, der bare aldrig sænker niveauet en smule i sådan en voldsomt nervepirrende kamp.

Foto: Denis Balibouse/Reuters/Ritzau Scanpix
Vis mere

Der er ingen tvivl om, hvem der havde publikum med sig i dagens kamp. Og det var IKKE Holger Rune. Nærmest alle tilskuerne var imod danskeren og jublede højlydt, når spillet gik Sinners vej. Det var ikke til at tage fejl af, at tilskuerne i Monte Carlo – få kilometer fra Norditalien – var på den populære verdenstoers hold. 

En sjælden gang kunne de få Rune-fans dog formå at få et ord indført, som de fornuftigt brugte på at sende opmuntrende råb mod danskeren.

Men mod slutningen af andet sæt, gik det helt galt for Rune. Han servede med vilje for langsomt, og da publikum buhede ad ham, gestikulerede han ud mod dem. 

Rune fik herefter to advarsler: én for usportslig adfærd og én for ikke at serve til tiden. Og situationen fik endda publikum til at række 'fuck' ad danskeren. Rune blev endda buhet ud af stadion, da han forlod det efter kampen.

Holger Rune var bestemt ikke tilfreds med publikum.
Holger Rune var bestemt ikke tilfreds med publikum. Foto: Denis Balibouse/Reuters/Ritzau Scanpix
Vis mere

Holger Rune SKULLE spille sig til finalen, hvis ikke han skulle tabe vigtige ranglistepoint, da han spillede sig helt til finalen sidste år, som han tabte til Rublev.

Sådan gik det som bekendt ikke til trods for vanvittigt flot spil til tider i Monaco. Med nederlaget er Holger Rune dermed også ude af top 10 på verdensranglisten, der officielt opdateres mandag.

I næste uge løber ATP 250-turneringen i München af stablen – nærmere betegnet BMW Open. Og hvis BMW og Holger Rune siger dig noget, så er du ikke helt gal på den. Det er nemlig en turnering, som danskeren har vundet to gange i streg. 

Vinder han igen, ja så bliver han den heldige indehaver af endnu en luksuriøs BMW, som han i forvejen har vundet to af. De biler kan du læse meget mere om HER.