Holger Rune er i semifinalen og på kurs mod den tredje BMW og titel i streg ved ATP 250-turneringen i München.

Fredag eftermiddag var det schweiziske Marc-Andrea Huesler, der fik med Rune at bestille, da danskeren vandt i to sæt, 6-4, 7-6.

Herunder får du B.T.s dom over danskerens præstation i kvartfinalen.

Puha. Der var mere knödel, end der var schnitzel over den her noget undervældende kvartfinale-omgang fra Rune.

Den danske stjerne startede ellers strålende og breakede sin modstander allerførste gang, han havde chancen - og siden strøg han roligt, men sikkert, gennem de svære vejrforhold mod en sikker sejr i første sæt.

Men så meldte problemerne sig, og det er bekymrende, at Rune på den måde glippede koncentrationen undervejs - eksempelvis da han i andet sæt havde tre breakbolde, som han missede.

Forskellen på verdens nummer 12 og verdens nummer 223 var i dag for lille, og det skyldes en Rune, der for sjældent var på det niveau, vi kender ham for.

Undervejs var der dog stor sikkerhed i hans egen serv, ligesom han også viste sig frem med flere flotte stopbolde. 

Og det luner da lidt, at han igen-igen virkede uovervindelig i en tie-break.

Solid sejr, men ikke mere end tre bolde værd - dem gemmer vi til de næste dage.

Det var knap så dommedagsagtigt, som det var torsdag, men alligevel spillede det tyske 'forårs'-vejr en stor rolle i dagens kamp - og det lagde utvivlsomt en dæmper på det helt lækre og medrivende tennis, vi så gerne vil se.

Temperaturen lå på blot seks grader, det regnede og så var der en særdeles ubehagelig x-faktor i form af vindstød på 10 sekundmeter, så der var ikke meget at varme sig på for de regnslagsklædte og huebærende tilskuere.

Bolden blev flere gange grebet af vinden, en reklame-klods blev løftet og var ved at flyve ind over banen, mens boldens opspring drillede spillerne på den våde bane.

Både Holger og nok også Aneke Rune - der længe sad og klaprede tænder under hætten på sin Prada-jakke - håber nok på bedre forhold til lørdagens semifinale.

Foto: Sven Hoppe/AP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Det var ganske enkelt en tam omgang, som tilskuerne blev vidne til i München denne fredag - og selv Aneke Rune og Kenneth Carlsen virkede også til at blive lullet hen i en sådan grad, at de for en stund forlod arenaen mentalt.

Derfor måtte Rune - i vanlig aggressiv og tændt stil - råbe gang i boksen, og ja, endda bede mutti om at droppe telefonen, der kort var mere spændende end sønnikes kamp på banen.

Og de to lignede nogen, der blev hevet ud af et kuldechok, for pludselig rettede de sig op i sæderne, trak hænderne ud af ærmerne og sendte klapsalver og nødvendige råb ned mod Rune.

Det hjalp dog ikke meget for Runes spil på banen, da han efterfølgende smed tre breakbolde.

Med den tyske forhåndsfavorit Alexander Zverev ude efter en storskuffelse tidligere på fredagen, stormer Holger Rune nu mod trofæet - og en ny bimmer til samlingen!

Rune er andenseedet i turneringen, og skal han leve op til favoritrollen nu, så skal han også kæmpe sig videre fra semifinalen, hvor vinderen af kvartfinalen mellem Felix Auger-Aliassime og Jan-Lennard Struff venter.

Semifinalerne spilles lørdag.