Puha. Der blev vist spillemæssige tænder og heftigt dansk temperament, da Holger Rune spillede sig i finalen i sæsonens første turnering i Brisbane.

I semifinalen mod Roman Safiullin var Rune både i himlen og helvede, men i sidste ende blev russeren banket til sildesalat i andet sæts tiebreak. De danske sejrscifre lød 6-4, 7-6 (7-0).

Med hiv og sving og spillemæssige og mentale udsving fik Holger Rune trukket sejren i land. Men det, der i starten lugtede af en sikker dansk sejr, endte med at være en noget bøvlet affære for Rune, der blev testet af Safiullin, som er nummer 39 i verden.

I første sæt var kun kun, når russeren med arme som bazookaer fik sine førsteserver på op mod og indimellem over 200 km/t ind, at Rune kom i problemer. Det skete heldigvis ikke ret ofte. Til gengæld var danskeren i serve-zonen og virkede generelt i balance og skarp.

Men i andet sæt blev 20-årige Rune stresset, presset og i glimt udspillet. Han slap dog aldrig helt grebet om kampen, godt hjulpet på vej af en travl trænervikar Kenneth Carlsen, og endte med at vinde efter en veleksekveret 7-0-tiebreak.

Måske var det den lyserøde kasket, som Holger Rune igen i denne kamp smed på hovedet undervejs, der gjorde udslaget til sidst? 

Foto: Patrick Hamilton/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Et dask med ketsjeren i gulvet og mod en stol. Og så en omgang skældud til tribuneboksen, hvor Holger Runes stab sad. »Det er irriterende, mand! Så fuckin’ irriterende!« råbte han. Omtalte irritation var tilsyneladende rettet mod mor Aneke Rune.

Holger Rune var blevet brudt i andet sæt og tabte det efterfølgende parti, så Safiullin kunne bringe sig foran. Og det var for meget for Rune. »Du ved, jeg er sensitiv,« sagde han henvendt til sin mor, som forsøgte at finde en passende grimasse, mens træner Kenneth Carlsen opmuntrede den unge dansker i den svære periode.

Carlsen vikarierer i Brisbane for Boris Becker og den tidligere Roger Federer-træner Severin Lüthi, der begge er tilknyttet Team Rune, men ikke er med i den første uge i Australien.

Den tidligere danske tennisstjerne kom ud over ved nævnte episode ved flere andre lejligheder i kampen på hårdt arbejde med moralsk opbakning og taktiske indspark fra tribunen. På tv-billederne kunne man ofte se Carlsen på pladsen ved siden af mor Aneke rejse sig og levere klap og tilråb for at opretholde fokus hos den unge danske komet.

Foto: Patrick Hamilton/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

En sejr i finalen i morgen tidlig på Pat Rafter Arena vil give et kæmpe rygstød for Rune, som har haft en mere eller mindre perfekt uge i Brisbane frem mod Australian Open, sæsonens første store mål.

I finalen venter enten hjemmebanehelten Jordan Thompson (nummer 55 i verden) eller den stærke bulgarer Grigor Dimitrov, som er nummer 14 på ATP-listen. Følg finalen LIVE på BT.dk klokken 07.30 søndag morgen.