Lyt til artiklen

Så gik den ikke længere for Holger Rune.

6-4, 7-6 endte det i ATP-finalen i Sofia, og det var gjorde ondt at se skuffelsen for den unge danske komet.

Rune knækkede aldrig den finale-debuterende schweizer Marc-Andrea Hüslers avancerede og knaldhårde servekode – snarere var han helt rundt på gulvet, når modstanderen smækkede til.

Herunder kan du læse B.T.s dom over danskerens præstation:Kun en gang havde de mødt hinanden inden dagens finale, og der kom schweizeren lynhurtigt på 5-0 og tog derefter kampen i to sæt. Denne gang startede det med 0-2 for danskeren – og det kom han aldrig tilbage fra i første sæt.

Verdensranglistens nummer 95 er kendt som super-server, og Rune læste kun sjældent variationen i modstanderens arsenal. Det betød enten, at duellen var afgjort med det samme, eller at Rune leverede et oplæg lige i midten af banen, som han så blev straffet hårdt for.

De to lå ellers så tæt på næsten alle statistiske parametre, og i andet sæt blev det endnu mere tæt og nervepirrende.

På de helt afgørende bolde blev den ellers flair-fyldte dansker lettere lammet og vaklede mellem at holde igen og så at forsøge et umotiveret vinderslag.

Han greb ikke de bittesmå muligheder, der bød sig – og så gik han altså glip af sit andet ATP-trofæ og en førstepræmie på over 600.000 danske kroner.

Rune er en lunefuld herre, der kan gå fra 0 til 100 med sit temperament, men han havde virkelig tøjlet det forbilledligt i løbet af turneringen. Det lignede, at det nye samarbejde med jægersoldaten B.S. Christiansen var ved at bære frugt, og flere gange besindende teenager-stjernen sig fra at kyle med ketsjeren – men udbrud nåede han nu nok af.

Det positive var, at man flere gange kunne se, hvordan han heppede sig selv op, og det var nok det allervigtigste element ved kampen, der givetvis kun bliver et lille kapitel i danskerens formentlig kæmpe karriere.

Derudover bliver vi aldrig trætte af at se knytnæven, der luftes efter alle de store point!

I andet sæt var Rune spillet helt ud af banen i schweizerens serveparti – ja, han var nærmest ude på parkeringspladsen for at stille p-skiven.

Men selvom der blev spillet på tværs, kom Rune tilbage på banen som skudt ud af en kanon og hentede bolden til endnu et cross-slag.

Udplacerede Hüsler måbede, publikum gik amok, og kommentatorer udbrød, at det var verdensklasse. Helt enig, det var fænomenalt!

De næste dage har potentiale til at blive et helvede for Holger Rune.

Holger Rune skulle have deltaget i en turnering i denne uge i Kasakhstan, men den har han trukket sig fra.